Top
Isaac Cuenca

Cuenca Complot?

Toen eerder deze week het nieuws naar buiten kwam dat het contract van Daley Blind dan toch eindelijk is verlengd, vroegen een aantal mensen zich af welke complottheorie ik dit keer ging bedenken. Mijn insinuaties waren volgens hen klinkklare nonsens en ik zat alleen maar te zeiken en te zieken, terwijl ik -net als zij- het Technisch Hart en de hele Cruijff revolutie op handen zou moeten dragen.

Ik zelf zie het anders, als ik het gevoel heb dat zaken vreemd zijn of een luchtje hebben dan laat ik dat merken, want ik heb helemaal niets tegen Cruijff en het gedachtegoed van het Technisch hart, maar we moeten altijd kritisch blijven. Als we zaken zondemeer accepteren gaat de scherpte er af en voor je het weet loop je met de staart tussen de benen een Beiers veld af…

Nou is het echt niet zo dat ik op zoek ben naar een reden tot zeuren, maar soms krijg ik nieuws onder ogen waar ik toch het mijne van denk. Vandaag was dit het bericht dat Boerrigter morgen niet in de selectie zit voor de wedstrijd tegen NAC en Cuenca wél.

Laten we voorop stellen dat ik helemaal niets tegen Cuenca heb. Maar het verhaal Cuenca begint -nu al- vreemde vormen aan te nemen; de man komt naar Ajax en kan hooguit een uur spelen. Toch staat hij in de basis tegen Roda, terwijl De Boer daar een hoog risico mee neemt, want stel je voor dat iemand snel geblesseerd raakt (Utrecht uit, vorig seizoen); dan heb je voor de tweede helft waar je misschien moet pressen nog maar één wissel voorhanden. Resultaat? Ajax speelt in een bedroevende wedstrijd 1-1.

Ook de wedstrijden er na wordt Cuenca consequent in de basis gezet terwijl z’n niveau zienderogen afneemt; hij heeft duidelijk een tekort aan wedstrijdritme. Na een paar weken gaat het mis; Cuenca moet terug naar Barcelona om daar te herstellen, hij is te snel en te vaak gebracht en daardoor overbelast geraakt. En dan nu is hij terug en wordt de plek van Boerrigter voor hem ingeruild? Boerrigter die weliswaar nog niet op 100% is, maar toch wekelijks vorderingen maakt wordt, naar het zich laat aanzien, geslachtofferd voor een speler die blijkbaar ‘moet’ spelen. De waarheid zal ook hier niet boven tafel komen en anders liggen, maar een beetje vreemd is het wel…

De foto is van Ajax1.nl

Reageer

reacties