Top
Viktor Fischer - Ajax

Fischer Prize

Viktor Fischer - Ajax“Gewoon Fischer overhevelen naar de A-selectie en dan Eriksen voor een goede prijs verkopen!” Deze opmerking las ik van de week op een Ajax Forum en bevestigt wederom hoe opportunistisch de gemiddelde voetbalfan toch kan reageren… Ik heb me er wel eens eerder over opgewonden, de zouteloze en vaak domme retoriek die een groot aantal mensen tentoonspreiden op deze fora en zelfs op de tribune van onze ArenA.

En hoe hoog je ook de hemel ingeprezen wordt, een slechte bal, of een fout maakt en je wordt net zo makkelijk weer totaal afgebrand. Emanuelson was zo’n speler die daar zichtbaar onder gebukt ging en nu volledig is opgebloeid bij Milan. En als je dan nu leest dat sommige ‘fans’ alweer van Eriksen afwillen, dan knapt er echt iets bij me. Die jongen is net 20, woont sinds een paar jaar in een vreemd land, moet nog een hoop leren, maar wordt zo bij het grof vuil gezet als het aan sommige mensen ligt.

Gelukkig ziet De Boer het anders, hij laat Fischer gewoon nog even in de A1 dartelen en gooit hem voorlopig nog niet voor de cynische leeuwen die de ArenA bevolken. Laat hem maar rustig wennen aan Amsterdam, aan Ajax en aan het publiek dat altijd wat te kankeren heeft. De enige manier om te kunnen slagen in het eerste van Ajax en precies de reden dat spelers van andere clubs het zo vaak niet redden bij Ajax.

Roy Makaay had dit als jonge jongen al door, hij wilde niet naar Ajax, want de mentaliteit van het publiek van Ajax stond hem niet aan en hij had gelijk, kijk maar naar spelers als Bakırcıoğlu, Wielaert en Sulejmani. Ze waren bij hun clubs toppers, maar bij Ajax kwam of komt het er nooit uit. En dat ligt echt niet aan het niveauverschil!

Het is dus maar goed dat we nu een trainer hebben die z’n jeugd kent en deze gedoseerd ‘brengt’. Deze jongens kennen het klappen van de zweep en als we ze nou iets meer steun geven en niet bij het minste geringste afzeiken en uitfluiten, dan zou het zo maar kunnen dat we met deze jongens nog hele mooie tijden gaan beleven!

O en nog even dit, ik wil bij deze Marco van Basten bedanken dat hij er voor heeft gezorgd dat de bezem van Cruijff niet rigoureus door de jeugdopleiding is gegaan… Dan hadden we er nu een stuk minder florissant voorgestaan…

Reageer

reacties