Top

Persbericht:Wambertotour

PERSBERICHT: VOETBALBLOGBROEDERSCHAP OP WAMBERTOTOUR

“Nederlandse voetbalbloggers bezegelen zielsverwantschap met bezoek aan cultvoetballer Wamberto in spelonken Belgisch voetbal”

WambertoOp zondag 20 februari gaat de crème de la crème van de Nederlandse voetbalblogosphere naar België  op zoek naar de ultieme voetbalervaring.  De bloggers / twitteraars / columnisten van Voetblah, Doordebenen, In de Hekken, Gogme United, Kent U Deze Nog en Balgevoel (Nu.nl) bezoeken een wedstrijd van de 37-jarige cultvoetballer Wamberto de Jesus Sousa Campos die momenteel uitkomt voor amateurclub FC Heikant uit het Vlaamse dorpje Herlaar. Deze bedevaart van voetbalcultuur staat in schril contrast met moderne voetbaluitwassen als de wintertransferperiode; de bestuursperikelen bij Ajax en het onlangs weer aangevangen commerciële circus van de Champions League.

Blogbroeders
De deelnemers aan de Wambertotour zijn:

Voetblah – Cultvoetbalweblog Voetblah is een heus familieproduct. Zoon, broer, vader, twee bastaardzonen, plus  een volbloed neef als laatste aanwinst, schrijven sinds mei 2008 dagelijks kritisch, knipogend en opiniërend over amateur- en profvoetbal. Team Voetblah houdt van de puurheid van het spel en smult van het circus eromheen.

Doordebenen – Voetbalblog ter lering ende vooral vermaeck. Sinds 20 maart 2008 kunnen voetballiefhebbers dagelijks Doordebenen bezoeken voor een snelle lach. We scouten graag vreemde voetbalkapsels, gekke foto’s, filmpjes en voetballookalikes. Daarnaast is er ook een serieuze ondertoon; we zetten graag vraagtekens bij alle uitwassen van de moderne foeballerij.

In de Hekken – In de Hekken  is een initiatief van enkele fanatieke voetbalsupporters die het vroeger gewoon een stuk leuker vonden. Een biertje drinken, zonder kaartje in de trein naar een uitwedstrijd. lekker in de hekken hangen, een beetje gek doen en je club hartstochtelijk aanmoedigen, dat was het echte supportersleven. In de Hekken is club-neutraal en non-commercieel.

Gogme United – is het alter ego van Marcel Stephan (1964), geboren en getogen Ajacied met het hart op de juiste plaats. Marcel schreef met Amsterdamse humor doorspekte columns voor AjaxLife en later voor de AFCA supportersclub, maar heeft nu gekozen voor zijn eigen weblog, waar hij naast voetbal tal van andere onderwerpen bespreekt die het dagelijks leven bepalen, TV, muziek en het ontwerp van het nieuwe shirt van het Nederlands elftal.

Kent U Deze Nog – Website die onvergetelijke voetballers en nostalgische voetbalmomenten weer nieuw leven inroept. Met verhalen, anekdotes, bijnamen, foto´s, filmpjes en interviews. De site wordt dagelijks aangevuld met historische spelers.

Balgevoel – Balgevoel is de maandagochtendcolumn van schrijver, pop- en voetbaljournalist Menno Pot op Nusport.nl.

Helaas zijn gelijkgestemden, Sjoerd Mossou en Football Culture vanwege carnavalsverplichtingen verhinderd.

Reisprogramma
Een op de kop af elftal blogbroeders wordt omstreeks 13.30 op het sportpark van de FC Heikant verwacht en aldaar met open armen ontvangen met een drankje en een hapje, plus info over de rijke geschiedenis van de club. Om 15.00 begint de wedstrijd FC Heikant-Linda Olen. Na afloop van de wedstrijd staat een heuse ontmoeting met Wamberto gepland.

Later, ongetwijfeld, meer…

Reageer

reacties

Geen reacties

Plaats een reactie