Top
Playmobil Baseball

Playmobil Baseball

Nederland slaat een homerun!Het zal je misschien ontgaan zijn, maar op dit moment vindt in Panama de WK Honkbal plaats. Het Nederlands team, dat traditioneel tot de beste landen van Europa behoort, is daar aan een onwaarschijnlijk toernooi bezig. Tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen, op een nipt verlies tegen Canada na.

Nederland won al van Olympisch kampioen Zuid-Korea, gastland Panama én titelverdediger USA, maar beelden op Studio Sport? Vergeet het maar, de dagelijkse zure interviews met Bert van Marwijk zijn veel belangrijker!

Dinsdag speelde Oranje tegen Australië en besloot ik op het internet op zoek te gaan naar een stream van deze wedstrijd. Na enig zoekwerk kwam ik terecht op de website van de Internationale Baseball Federation en daar zag ik het licht! Geen live beelden, maar iets veel mooiers; de CBS GameTracker!

Er opent zich een scherm waar je de wedstrijd live kan volgen, op het veld staan een soort playmobil poppetjes die de wedstrijd spelen. Habbo-hotel voor Baseball fans. Je ziet precies of de slagman raakt, of de bal gevangen wordt of dat ie over de hekken vliegt! Teletekst pagina 818? Eat your heart out! Dit is scorebord journalistiek avant-la-lettre!

Helaas werd de wedstrijd gestaakt wegens regen, maar gisteren won Nederland ook van Australië om een paar uur later tegen het beste team aan te moeten treden; Cuba. En zoals je misschien al hebt meegekregen werden ook de Cubanen verslagen en speelt Nederland zaterdag de finale, je kunt op de CBS GameTracker de wedstrijd nog een keer terug zien.

Zaterdag zendt StudioSport de wedstrijd ook uit op de website, maar ik prefereer Playmobil Baseball, wat een prachtige uitvinding!

Reageer

reacties