Top
Seizoenkaart Ajax

Seizoenkaart

Seizoenkaart AjaxGisteren zat ie dan eindelijk in de bus; de nieuwe Ajax seizoenkaart. Dat was vroeger toch ieder seizoen de opmaat voor een gezonde portie voorpret op het nieuwe seizoen. Het was ieder jaar een rib uit je lijf, een rib die precies op het moment dat eind mei je vakantiegeld gestort werd, direct door Ajax van je rekening werd afgeschreven. En dan maanden later, als het seizoen bijna zou beginnen, dan werd deze afschrijving eindelijk vervangen door een tastbaar bewijs, de nieuwe seizoenkaart werd aangetekend verstuurd en als je mazzel had kwam je vaste postbode ‘m dus persoonlijk bezorgen.

Vroeger

Op een gegeven moment besloot Ajax dat het aangetekend versturen van die kaarten te kostbaar was, dus werden ze met de gewone post bezorgd. En nog later besloot men in alle wijsheid dat het helemaal niet nodig was om een nieuwe kaart te sturen, veel te duur! Nee, we konden, als trouwe seizoenkaarthouders, best af met een stuk plastic waarmee je drie jaar kon doen. En dus moesten we afgelopen seizoen iedere keer een schietgebedje doen of de versleten streepjescode nog herkend zou worden door de leesapparaten bij de poort van de ArenA.

Een bizarre manier van bezuinigen, want als je een paar honderd euro voor zo’n kaart betaald, dat geld staat twee maanden op de spaarrekening van Ajax, dan zou je van de rente alleen al een nieuw stuk plastic en een postzegel kunnen betalen? Zeker als je bedenkt dat Ajax iedere wedstrijd een paar duizend plastic VIP kaarten laat drukken waarmee bedrijven hun klanten uit kunnen nodigen!

En de bekende druppel was het briefje dat nu werd meegestuurd, we krijgen binnenkort een exclusieve hoes voor onze seizoenkaart! Briljant idee, een beschermhoes die er voor zorgt dat we medio 2015 zonder problemen door de poort kunnen. Maar waarom binnenkort? Dat wordt dus weer een mailing van, pak ‘m beet, 44.000 beschermhoesjes die verstuurd worden aan alle seizoenkaarthouders.

Voor datzelfde geld hadden ze dus net zo goed volgend seizoen een nieuwe kaart kunnen maken en versturen…

Dát is pas waardering!

Reageer

reacties