Top
Strip Hein de Kort

Tweeduizendachttien

Hein de Kort, bron: het Parool 11 februari 2012Om niet weer het verwijt te krijgen dat ik een ouwe verzuurde zeikerd ben, die niet tegen z’n verlies kan, ga ik niet negatief op de ontwikkelingen rond mijn/onze club in, nee, we moeten het positief benaderen! Nog even en de heilige oorlog is ten einde, de dissidenten zullen geruimd zijn en het plan Cruijff kan in volle vaart worden geïmplementeerd en uitgevoerd.

En dan kunnen en mogen we gaan aftellen, dan is er geen ruimte voor excuses en het zoeken naar schuldigen, dan kan er niet langer om de hete brei worden heen gedraaid. Dan gaan de mannen van het Technisch hart en hun kompanen zorgen dat er toptalenten worden afgeleverd van de Toekomst, dan staan de sponsoren weer in de rij om hun miljoenen in onze club te steken en gaan we met een Amsterdamse variant op Tikkie-Takkie-Voetbal de wereld veroveren.

Volgens een bevriende studiogast van het ter ziele gegane AT5 programma ‘Studio Ajax’ kunnen en mogen we Cruijff daar op afrekenen. Vijf jaar na de échte start van het ‘plan Cruijff’ mogen we de eerste resultaten verwachten, een kampioenschap gevolgd door een definitieve toetreding van Ajax tot de beste zestien clubs van Europa. Wim Jonk zei zelfs beste acht, maar ik zal ‘m matsen.

En dan, medio 2018, zal ik openlijk mijn ongelijk betuigen, mijn scepsis zal dan definitief worden ingeruild voor bewondering en nederigheid. En ik zal, als ik er tegen die tijd nog inkom, een spandoek hangen aan de reling van vak 422 met daarop ‘Johan heeft echt Gogme!’

Maar nu eerst op zoek naar nieuwe leden van de Raad van Commissarissen….

bronmelding strip: Hein de Kort in het Parool, zaterdag 11 februari 2012

Reageer

reacties