Top
Het uitshirt van Zweden

Zlatan van de Wegenwacht

Het uitshirt van ZwedenVoor de voetbalshirtliefhebbers voeg ik weer een aantal shirts toe die de komende zomer op de EK2012 in Polen en de Oekraïne gedragen zullen worden. Met allereerst een poging tot een klassiek shirt, het uitshirt van Zweden.
Het dessin is mooi, geen fletse kleuren, geen glimmende tierlantijntjes, maar toch heb ik er een beetje een Wegenwacht gevoel bij.

Het doet je misschien ook denken aan het shirt van Boca Juniors, maar dan overdwars, en dat klopt ook wel. De mare gaat dat toen de oprichters van deze legendarische club aan het nadenken waren over de clubkleuren ze tot een opmerkelijke keus kwamen. Er werd besloten om de kleuren te kiezen van de vlag die het schip voerde die als eerste de haven van Buenos Aires binnen zou lopen. En je raad het al, dat was een schip onder Zweedse vlag.

Eén van de grote kanshebbers voor de titel zijn natuurlijk de Spanjaarden, het team waarmee ze vier jaar geleden de vorige cup pakten en twee jaar later Oranje versloegen in de WK finale is nagenoeg intact gebleven. In het Europese clubvoetbal zijn er twee Spaanse finales mogelijk en vooral de ruggengraat van het elftal, FC Barcelona, is wederom in topvorm.
Spanje uitshirt 2012Spanje gaat het dit toernooi proberen in een helblauw shirt, dat ik persoonlijk een stuk minder mooi vind dan het donkerblauwe dat ze normaal dragen als ze ‘uit’ spelen. Misschien is deze kleur een soort eerbetoon aan één van de gastlanden van EURO2012, want het lijkt een beetje alsof er een Tsjernobyl sausje over het klassieke donker shirt is gegoten. Maar waarschijnlijk is dit meer mijn perceptie en zal dit shirt weer over de toonbank vliegen de komende maanden.

Ik ga maar vast op zoek naar een goede, anti-polariserende zonnebril, want stel je voor dat Nederland in hun nieuwe twotone oranje tegen de Spaanse smurfen on dope moeten spelen, daar krijg je gegarandeerd lasogen van!

Reageer

reacties