skip to Main Content
18 September

18 september

Voorpagina Parool - Ajax-Feyenoord 8-2Je hebt van die data die direct een klein signaal geven, jaar in jaar uit. 18 maart, 13 mei, 24 mei, maar vooral 18 september. Zo ook vandaag, het regent alweer, de herfst is gevoelsmatig begonnen, evenals het voetbal. Vandaag maken we ons op voor een -hopelijk- historische wedstrijd tegen een stel geelhemden uit een Duitse industriestad. 29 jaar geleden maakten we ons op voor een wedstrijd tegen een stel geelhemden uit een Hollandse havenstad.

Je weet wel.

Ach, je kent die beelden wel. Een doorweekt Olympies, een sompige grasmat, heel veel van die ouderwetse gele regenpakken op de tribunes en een frivool spelend Ajax dat onder leiding van de lichtvoetige Jesper Olsen in no-time 3-0 voor staat tegen Feyenoord.

Feyenoord, die dat jaar kampioen zou worden, was een ploeg dat leunde op routine, maar ook de beschikking had over Gullit, Houtman en Cruijff. Een ploeg dus om rekening mee te houden, maar de Vlo had hier lak aan. Met z’n frivole speelstijl flitste hij door de Rotterdamse verdediging en liet keer op keer mannen als Wijnstekers en Troost met beide benen diep in de Amsterdamse klei staan. Ik meen me te herinneren dat ie zelfs Cruijff een keer poortte…

Drijfnat, maar zielsgelukkig liepen we na afloop het Stadionplein weer op en keken elkaar aan met een blik van trots en stiekem ook een beetje verbazing, 8-2? Tegen de aartsvijand?

Het is bijna 30 jaar geleden, maar ik zal het nooit, nooit, nooit meer vergeten!

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Kan me de kop in Het Parool nog herinneren, hing een flinke tijd aan de binnenkant van de deur van m’n slaapkamer: “….en daar gaat nr. 7”
    Sloeg op Jesper die met nr. 7 op z’n rug het zevende doelpunt van die middag maakte…..
    Was samen met de UEFA cup overwinning één van de mooiste wedstrijden in het OS waar ik bij was……

  2. Ik kan mij nog heel goed herinneren, Als jochie van 7 zat ik naast mij oma die aan het breien was en ondertussen zat te luisteren naar de oude Breitnner radio. Van het breiwerk is niet veel terecht gekomen. Wij stonden op de bank en kwamen er na de wedstrijd pas vanaf! Hoop dat ik vanavond ook niet van de bank af kom en winnen we ga ik acuut breien!

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: