skip to Main Content
Ajax Retroshirt Met Rugnummer

Ajax retroshirt met rugnummer

Gogme United in Ajax retroshirt met rugnummer 7Mijn favoriete producent van retroshirts komt uit Engeland: The Old Fashioned Football Shirt, of TOFFS. Dit bedrijf uit Gateshead, waar ook Paul Casgoigne vandaan komt, bestaat al sinds 1990 en maakt zo’n beetje alle voetbalshirts uit Engeland, Europa en de rest van de wereld na. Van die mooie katoenen shirts uit lang vervlogen tijden, maar inmiddels ook uit recentere decennia. Ik heb er zelf al een hele stapel van liggen, het Roma shirt met Barilla reclame, een ouderwets Inter shirt met van die vetertjes in de hals, een uit- en thuisshirt van de Spurs, West Ham, Fluminense, Brazilië, Fiorentina, noem maar op.

En nu heeft TOFFS ook een nieuw Ajax shirt in de collectie, eentje uit de jaren ’70, zonder poespas en gedoe, maar mét rugnummer 14 of een ander nummer naar keuze. Het shirt dus dat Ajax onder andere droeg in de Europa Cup finale van 1971 op Wembley tegen Panathinaikos. Het shirt kost, inclusief verzendkosten, nog geen 50 pond en die staat tegenwoordig historisch laag, dus wat let je? Scoor nu een Ajax 1971 shirt en laat er je favoriete rugnummer op naaien.

Rugnummers waren in die tijd overigens niet voorbehouden aan een bepaalde speler, hoewel Cruijff natuurlijk altijd 14 had, maar in principe hoorde een rugnummer bij de positie in het veld. Toch kun je bepaalde rugnummers wel koppelen aan een speler, zo had Sjakie Swart altijd 8, Johan Neeskens 7, Vasovic 2, Suurbier 3, Hulshoff 4, Krol 5, Rijnders 6, Gerrie Mühren 9, Dick van Dijk 10 en Piet Keizer 11.

Koop hier je TOFFS Ajax shirt uit 1970-1973.

 

Back To Top