skip to Main Content
Ajax TV

Ajax TV

Ajax TVDat een TV-programma over voetbal onlangs de gouden Televizier Ring heeft gewonnen is natuurlijk best geestig, mijn voorganger Menno Pot schreef er vorige week al een treffende column over voor NuSport. Een programma waar het alleen maar over voetbal gaat dat zo’n prijs wint, het is eigenlijk van de zotte. Zeker als je bedenkt dat er lachend zo’n programma gevuld had kunnen worden, waar het alleen maar over de fluwelen revolutie bij onze club gaat! Ik denk dat we zelfs meerdere programma’s kunnen vullen met ons aller Ajax;

Ajax Intern
Een twee-wekelijks praatprogramma met een aantal vaste studiogasten die alle ontwikkelingen volgen en direct schakelen met de uiteinden van de Ajax-Bermuda driehoek: Amsterdam Zuidoost, Barcelona en Amsterdam Sloterdijk. De presentatie ligt in handen van het duo Van Gelder en Genee. Vaste analist is Louis van Gaal (met schoolbord). Als studiogasten in een rotatiesysteem zit ik te denken aan Henk Spaan, Johan Derksen, Jaap de Groot, Jan Mulder, Arno Vermeulen en Keje Molenaar.

Ajax In Beweging
Een dagelijks ochtendprogramma gepresenteerd door Brian Roy waarin hij de wat oudere, verkrampte Ajax fans helpt de spieren losser te maken zodat ze zich aan het eind van de week de roltrappen van de ArenA weer op kunnen hijsen. Tscheu la Ling zal regelmatig in het programma verschijnen om voedingsupplementadviezen te geven.

Wie is de Ajax Mol?
Een spannend programma van Peter R. de Vries waarin alle hoofdrolspelers uit de Raad van Commissarissen, de ledenraad en de directie gevolgd worden om uit te vinden waar al die gelekte brieven, sms’jes en e-mails toch vandaan komen.

Ajax Koffietijd
Ochtend lifestyle programma vanuit een brasserie in de PC Hooftstraat gepresenteerd door Quinty Trustfull en Linda de Mol. Vaste gasten aan de koffietafel zijn Sjaak Swart en Piet Keizer.

Het Groot Nationaal Cruijff Dictee
Vanaf het balkon van de Stadsschouwburg leest David Endt een boekwerk van bijna vijf kantjes voor dat is geschreven door Johan Cruijff (zonder ghostwriter!). Het is niet alleen de bedoeling dat de spelling juist is, maar ook moet je de grammatica van El Salvador op de juiste wijze verbuigen naar het ABN.

Het Glazen Ajax Huis
Dit programma zal gedurende de winterstop worden uitgezonden. Alle hierboven genoemde personen worden in een glazen Big Brother huis gestopt dat op het trainingsveld naast de ArenA staat. Ze krijgen één opdracht mee; een doorbraak  forceren waar iedereen mee kan leven en waarin Ajax een zonnige toekomst tegemoet gaat. Uiteraard hangt het huis vol camera’s, zodat we 24/7 de ontwikkelingen kunnen volgen. Johnny de Mol zal de boel aan elkaar praten, Brian Roy zal iedere morgen voor het supportershome zijn programma presenteren voor alle aanwezige fans, Quinty en Linda verzorgen de catering en David Endt draagt voor uit het werk van Van Gaal.

Dit was het Ajax nieuws
Raoul Heertje, Harm Eedens en Thomas Acda zullen hun succesvolle programma volledig aan Ajax wijden en op humoristische wijze de ontwikkelingen rond de club bespreken. Vaste gasten zijn Wim Suurbier en Ruud Krol, alias Schnabbel en Babbel. Dit alles in het kader; al is het om te huilen, je moet blijven lachen.

De Ajax ZooTV Show
Ter afsluiting van het Glazen Ajax Huis zal er in de ArenA een concert zijn dat is geïnspireerd op de ZooTV tour van U2. Grote Nederlandse artiesten zullen acte de présence geven, Dreetje Hazes, Peter Beense, Kees Prins vanuit de skybox en Koos Alberts die in een speciaal voor hem gemaakt Trabantje zal zingen.

Tijdens het concert zullen alle TV schermen op en rond het podium beelden vertonen van het Glazen Ajax Huis. Ook zal er per satelliet geschakeld worden met Brazilië waar de selectie dan op trainingskamp is. Dat trainingskamp is tevens de locatie van een aantal andere Ajax TV-programma’s: Voetbalbobo’s in the Bush, Ajax Travel, Temptation Rio en niet te vergeten onze inzending voor de komende Televizier Ring: Boer zoek rust.

In de toegift zal Trijntje Oosterhuis nog één keer ‘Open de Zee’ ten gehore brengen waarna het Glazen Huis leeg zal stromen en de hoofdrolspelers de ArenA zullen betreden. De heren (en dame) Commissarissen zullen dan bekend maken wie en wat voortaan de Voice of Ajax zal zijn en zullen met z’n allen de hit One ten gehore brengen.

We’re one, but we’re not the same, we got to carry each other. One love, one live, one Ajax!

Deze column werd eerder geplaatst op de website van de onafhankelijke AFCA Supportersclub

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: