skip to Main Content
Ajaxstraat

Ajaxstraat

Ajaxlaan RotterdamEn de Calimero-van-de-maandprijs gaat deze maand weer eens naar Rotterdam, waar de bijpassende luchtballon al maanden boven Eindhoven werd gesignaleerd, is er nu een Rotterdamse dame die blijkbaar geen kaas heeft gegeten van Griekse mythologie en het relativeringsvermogen heeft van een Duitse dictator die de Russische troepen op het dak van z’n Berlijnse bunker hoort marcheren.

De dame in kwestie, Amanda den Hartog, vond het namelijk nodig om de lokale pers te halen met haar petitie om de Ajaxstraat in de Rotterdamse buitenwijk Hillegersberg (buiten de ring) een andere naam te geven. Want Ajax ‘is het tegenovergestelde van Feyenoord’ en meer van zulke 1-cellige dommigheid.

Normaal lachen we om dit soort Huis-Tuin-Keuken schizofrenie, maar nu is voor mij de maat vol, ik ben er klaar mee! Dat provinciale gejank moet maar eens afgelopen zijn en dus stel ik het volgende voor; als ze daar écht van die straatnaam af willen en zo de kloof tussen Ajax en Feyenoord, of eigenlijk Amsterdam en Rotterdam, zo diep willen maken als de Marianentrog, dan stemmen we daar mee in.

Maar….

Dan verbreken we ook alle banden met Rotterdam en kan Feyenoord alle Europa Cups, de Wereldbeker en een hele servieskast vol schalen die zijn gewonnen met behulp van Amsterdammers en/of Ajacieden subiet in komen leveren. Dan heb ik het dus over prijzen die werden behaald met behulp van spelers als Rinus Israël, Eddy Pieters-Graafland, Theo van Duivenbode, Ruud Gullit, Johan Cruijff, en Robbie Witschge.

Volgens mij blijft er dan een schamele UEFA Cup over, een paar schalen en een enkele denneappel. Best aardig voor een clubje uit de tweede stad van het land.

En die Amsterdamse burgemeester? Stuur die ook maar terug, daar hebben we vast wel een geschikte baan voor!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: