skip to Main Content
Apple Protection Jam

Apple Protection Jam

Apple iMac 21 2012Vorige week werd het idee geboren, misschien moest ik toch maar eens een nieuwe computer kopen, want dat MacBook uit 2007 begint toch wel wat ouderdomsverschijnselen te vertonen.

En aangezien ik nu al ruim een half jaar een eigen bedrijf run en ik veelvuldig folders, flyers, visitekaartjes, posters, plaatjes en hele websites design heb ik een serieuze computer nodig die met gemak zware programma’s kan handelen zonder dat de rook er na verloop van tijd uit komt.

Het moest dus een nieuwe Apple worden en wat wil het toeval? Er kwam net een nieuwe iMac uit, eentje die er nóg strakker uitziet, maar vooral nóg sneller en krachtiger is. En, ook niet heel onbelangrijk, een lekker groot scherm heeft. Zelfs het scherm van de goedkope versie is ruim 60% groter dan mijn huidige 13 inch schermpje! Dat moet dus zorgen voor minimaal 50% meer werkplezier en detail.

Gelukkig vond ik al snel een paar sponsors, waardoor ik zondag naar de Apple store op het Leidseplein toog om het apparaat in het echt te zien en me te laten voorlichten van de verschillende opties. Helaas was het laatste exemplaar, ze waren inmiddels een dag uit, net verkocht maar de volgende dag zouden ze er weer zijn.

Maar helaas, ook maandag waren ze er niet, evenals dinsdag. Het ging nog wel even duren werd me gezegd, reserveren was niet mogelijk en mijn nummer achterlaten zodat ik gebeld zou worden zodra ze alsnog zouden arriveren was ook niet mogelijk. Ik stapte redelijk gedesillusioneerd weer op m’n fiets en besloot een poging te wagen bij de Apple winkel op de Raadhuisstraat, maar ook hier ving ik bot. Hier kreeg ik zelfs te horen dat het waarschijnlijk verstandiger was om het apparaat online te bestellen, dan had ik ‘m binnen een week of twee in huis en de kans dat ik zou slagen in een winkel werd aanmerkelijk kleiner geschat.

Dus maar terug naar huis, het apparaat bestellen en ook direct maar een iPad beschermhoes, een batterijlader en -je kan niet voorzichtig genoeg zijn- een Apple Protection Plan. Dat laatste gaat me namelijk helpen als de iMac onverhoopt de pijp aan iMaarten zou geven. Mocht er iets gebeuren, dan krijg ik hulp aan huis en -eventueel- een vervangend exemplaar. Dat is, als eigen ondernemer, geen overbodige luxe natuurlijk!

Vanmorgen kreeg ik eindelijk een mail dat de betaling rond was en mijn bestelling waarschijnlijk tussen 4 en 17 januari geleverd zou worden… Vreemd, dacht ik nog, er stond toch 7 à 10 werkdagen? Dan is het nog geen kerst toch? Ook na een vluchtige blik in de online store werd ik niets wijzer, daar stond nog steeds dat ze ‘m binnen 10 werkdagen gaan bezorgen.

Dus maar even gebeld met de helpdesk, want ik wil dat ding niet alleen snel hebben, maar ik heb ook -vanwege belastingtechnische redenen- een factuur nodig die op dit jaar staat. Het meisje dat ik sprak was onverbiddelijk: “Het spijt me, maar ik kan er niets aan veranderen, u zult moeten wachten.” Mijn wereld stortte een behoorlijk eind in, en dat terwijl het nog lang geen 21-12-2012 is, maar ik besloot toch verder aan te dringen waarop ze ‘even ging overleggen’

Na een minuut was ze terug met goed nieuws. Het probleem was dat niet alle onderdelen van mijn bestelling voorradig waren, en nee, het was niet de beschermhoes, ook niet de batterijlader en zelfs niet de iMac, nee het was het Apple Care Protection plan dat er voor zorgde dat de hele handel ‘on hold’ stond…

Het Apple Care Protection plan is dus uitverkocht, of in ieder geval niet op voorraad. Je vraagt je serieus af wat hier achter zit, het gedonder met de Europese Unie? Of is de iMac dermate ondeugdelijk dat ze er liever geen garantie op geven?

Of zie ik nu spoken? iCasper misschien?

Als het goed is komt de rest van m’n bestelling volgende week en anders de week er na, in de tussentijd fiets ik wel even naar het Leidseplein, daar hebben ze het Protection Plan gewoon liggen hoorde ik net…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: