skip to Main Content
Apple Wave

Apple Wave

Het gaat niet echt lekker met Apple, want sinds de vooraf veelbesproken ‘Apple Keynote‘ die op 9 september plaats vond, regent het negatieve publiciteit over het hippe bedrijf. Het begon allemaal met het gratis weggeven van het nieuwe U2 album, dat niet alleen gratis was maar ook als een muzikale vorm van spam in de muziek bibliotheek van iedere iTunes gebruiker werd gezet. Hierdoor konden heel veel mensen, Bono had het over een half miljard, gratis kennis maken met het nieuwe album. Maar uiteraard waren er ook mensen die deze geste niet konden waarderen, want ze hadden er niet om gevraagd, hadden geen ruimte op hun apparaat of wisten niet eens wie, of wat U2 was.

Maar daar bleef het niet bij, ook het nieuwe besturingssyteem IOS 8 vertoonde vrijwel direct kuren en zorgde er voor dat bezitters van een iPhone 4S of een iPad 2 met een haperend apparaat te maken kregen. En ook de bezitters van de nieuwere modellen hadden problemen, waardoor Apple razendsnel met een nieuwe versie kwam en toen nog eentje om de problemen met de versie er voor weer uit de wereld te helpen.

Vervolgens ontstond er een nieuwe hype, want die nieuwe iPhone 6 en z’n grote broer de 6 Plus schijnt dan wel tegen een stootje te kunnen, maar ze verbuigen als je er eentje in je broekzak hebt gestopt. En dus ontstond de zoveelste storm aan geruchten en geklaag onder de noemer #bendgate. Apple ligt dus echt onder vuur de laatste weken, iets dat nog nooit op deze schaal is voorgekomen.

Een affaire die door dit alles een beetje in de verdrukking is geraakt is de #AppleWave hoax, die de wereld in werd geholpen op het 4chan forum. Volgens een lolbroek op dit forum kan je de nieuwe iPhone 6 supersnel kan opladen door deze een paar minuten in de magnetron te leggen… En net als je denkt dat hier toch echt niemand in zal trappen, komen de eerste foto’s van verbrande iPhones en zwartgeblakerde magnetrons al langs op het internet.

Ik ga er eens hartelijk om lachen terwijl ik het nieuwe U2 album nog een keertje opzet.

Back To Top