skip to Main Content
ArenA WiFi

ArenA WiFi

WiFi in de Amsterdam ArenA“Jezus, wat een armoe, zelfs 3G doet het hier niet!” Dat waren de woorden van mijn goede vriend Sandy, die vorige week weer eens meekon naar de ArenA omdat er een paar seizoenkaarten over waren. “Nou, ik zal het je nog sterker vertellen, je kan pas weer op 3G als we weer voorbij de Spaklerweg zijn.”

En zo ging de discussie nog even door, het nadeel van een grote ruimte met veel mensen is dat je tegenwoordig totaal niet meer gebruik kan maken van je smartphone. Op zich prima, want je komt niet naar het stadion om te internetten, maar toch wel handig als je even op teletekst de tussenstanden van de andere wedstrijden wil zien, of even een WhatsAppje naar huis wil sturen dat we na de wedstrijd nog ‘even’ een biertje gaan drinken.

Gelukkig viel mijn oog zojuist op een artikel in de Emerce, de Amsterdam ArenA krijgt supersnel, state-of-the-art WiFi, zodat alle bezoekers hun smartphone kunnen gebruiken. Het is dan eindelijk zover! Na de roltrappen stappen we bij Ajax nu ook digitaal de 21e eeuw binnen.

De mogelijkheden zijn legio, want naast wedstrijdbeelden en herhalingen kunnen we in het geval van een saaie wedstrijd met elkaar Wordfeuden, of vak tegen vak online schaken, een Spotify playlist maken voor de optredende artiest van de dag, vertragingen van de NS checken, een reservering maken in een restaurant na afloop, met behulp van Angry Birds zorgen dat die pokkeduiven eens opsodemieteren, Twitteren met de wisselspelers, een boodschappenlijstje maken op Appie, digitale rooksignalen naar de iPod van je vrouw sturen en ga zo maar door! Voor bloggers als ik gaat er ook een wereld open, ik kan direct de grappen en grollen met jullie delen, actueler kan het niet.

Maar voor niets gaat zelfs bij Ajax de zon niet op, je kan er op wachten dat dit het zoveelste excuus wordt om de prijzen van onze seizoenkaarten weer eens drastisch omhoog te gooien. De roltrappen, betere zichtlijnen, aankoop en behoud van betere spelers en vele andere smoezen hebben we al gehoord, dit naast de jaarlijkse inflatiecorrectie, waarbij het percentage van een gemiddelde Afrikaanse bananenrepubliek werd gebruikt.

Maar goed, dit keer hebben we er ook echt wat aan, tenzij je geen smartphone hebt natuurlijk, maar die kun je dan vast voor een zacht prijsje kopen in de Ajax Fanshop. En nu maar hopen dat het netwerk het wel doet, de eerste seizoenen waren de roltrappen ook niet echt betrouwbaar…

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Fijn, ik zie een stuk liever dit soort berichten over Ajax. Dat betekent dat er verder nauwelijks iets te melden valt op bestuurlijk gebied. 😉

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: