skip to Main Content
AZ-Ajax

AZ-Ajax

AZ-Ajax in winterse omstandighedenZo, het gaat eindelijk weer beginnen, de eredivisie! Na een paar weken Winterstop, die ik persoonlijk hard nodig had, en een tweeluik voor de KNVB beker, gaat de bal dit weekend weer rollen…

Winterstop is weer een vreemd begrip gebleken, want die voorspelde horrorwinter is -tot nu toe- uitgebleven, het is tot nu toe meer een horror-herfst geweest. En ook morgen zullen we in het AZ stadion geen sneeuw zien, zoals in 2009 het geval was.

AZ-Ajax, de enige Noord-Hollandse derby, die nu al zwaar beladen is. De schimpscheuten op internet worden over en weer uitgedeeld. De koude oorlog werd afgelopen donderdag al ingezet door het overdreven gejuich van AZ trainer Verbeek en het statement van AZ aanvoerder Niklas Moissander, die het nodig vond om achteraf een sneer uit te delen aan de Ajax fans: “Kinderen fluiten hun ploeg tenminste niet uit als ze achter komen.”

De hele affaire rond het staken van de bekerwedstrijd in december is gelukkig niet ontaard in narigheid zoals we het wel tussen Feyenoord en Ajax fans zien, gisteren stond Twitter nog vol met totaal misplaatste teksten en ‘trending topics’ die echt niet door de beugel kunnen.

Nee, de strijd tussen AZ en Ajax is van een meer ludiek allooi, dat komt natuurlijk vooral omdat AZ nog lang niet van het predikaat provincieclubje af is, hetzelfde predikaat waar PSV ook nog steeds mee kampt. Het AZ stadion is natuurlijk voor een groot deel gevuld met successupporters die met klappertjes achter hun ploeg staan. Maar datzelfde verwijten ze Ajax natuurlijk ook. De ‘grote broer’ uit Amsterdam is per definitie een club om te haten, iets wat in een nabij verleden ook soms onvriendelijk werd. Zo kreeg Martin van Geel toen hij overstapte naar Ajax een stadionverbod bij AZ en heeft Demy de Zeeuw ook de meest nare spreekkoren over zicht heen gekregen.

Maar tegenwoordig is het weer ludiek. AZ pakt morgen uit met een prachtige sfeeractie en de Ajaxfans zijn hun club reeds vooruit gereisd om de omgeving van het stadion op te fleuren.

Leuk dat het weer begint! Ik heb er zin in en hopelijk de Ajax spelers ook…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: