skip to Main Content
Confrontatie Op De Abdicatie

Confrontatie op de Abdicatie

Ajax-United rellenMorgen is het zo ver, de -nu al meest besproken- dag van het jaar; de kroning van prins Willem-Alexander tot koning van het rijk de Nederlanden.

Vorige week zag ik bij Andere Tijden een uitgebreid verslag van de kroningsdag in 1980, waar het wel heel erg uit de klauwen liep qua rellen. ‘Zo bont zal het dit jaar niet worden’ dacht ik nog. Maar toen ik gisteren Studio Sport keek bedacht ik me dat het een hele rare dag had kunnen worden.

Stel, ik zeg stel, je voor dat Ajax de halve finale van de Champions League had gehaald en stel, stel dus, dat de loting iets anders was gelopen en we morgenavond de terugwedstrijd hadden moeten spelen tegen Manchester United…

Het is volgens mij nog nooit gebeurd dat een loting voor de halve finales aangepast werd zoals wel in de eerste ronde gebeurd om ploegen uit hetzelfde land niet op dezelfde avond te laten spelen of ploegen die hetzelfde stadion gebruiken niet tegelijkertijd thuis te laten spelen.

De UEFA, toch al niet de meest flexibele organisatie, had toch zeker niet geaccepteerd dat Ajax persé niet op dinsdag 30 april een Europese thuiswedstrijd zou moeten spelen? Nee, volgens mij had het zomaar gekund dat we morgen hadden moeten spelen in de ArenA. Dat er duizenden Engelsen nu op weg waren geweest naar Amsterdam om de beroemde koninginnenacht mee te pakken en morgen gezellig met z’n allen te proosten op de nieuwe koning en daarna gezellig met de trein naar de ArenA voor een potje voetbal…

Stel je voor…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: