Top
CultSelecao

CultSeleção

Nog een week en dan gaat het WK voetbal in Brazilië van start, een op voorhand spectaculair toernooi in het land waar voetbal religie is. Ik verheug me er enorm op, want een toernooi in zo’n land is toch het mooiste wat er is. Het voetbal komt niet thuis, zoals in 1996, maar vleit zich neer op haar favoriete vakantiebestemming.

Mijn verwachtingen zijn hooggespannen, want er zijn een aantal landen in topvorm en het aantal favorieten lijkt groter dan ooit; Brazilië natuurlijk, maar ook Argentinië, Italië, Uruguay, Duitsland, Spanje en Frankrijk zouden zomaar kunnen winnen. En dan is er nog een hele trits dark-horses die ver kunnen komen.

Het chagrijn over het Nederlands elftal begint ook weer wat te temperen en ik verheug me nu al op het optreden van de Afrikaanse landen die zich daar als een vis in het water moeten voelen.

Een voorspelling is dus erg lastig te maken, iets dat deze week wel moet gebeuren, want het is de tijd van de WK-Pooltjes. Altijd leuk om te doen, maar soms ook best lastig, want wat moet in nou in godsnaam invullen bij Japan-Griekenland of Honduras-Ecuador?

Nee, dan is onze FC Blogbroeders CultSeleção een stuk eenvoudiger!

Je maakt een team van spelers van verschillende landen, trainer er bij en klaar. In totaal gaat het om 14 spelers, een keeper, vijf verdedigers, vier middenvelders en vier aanvallers. Per linie een reserve dus. En die spelers halen punten als ze in hun wedstrijd scoren, de nul houden, een basisplaats hebben, een assist geven enzovoorts.

Uiteraard gaan er ook punten af als je speler geel of rood krijgt, een penalty missen of als je keeper of verdediger een doelpunt tegen krijgt. Je kent het wel, het traditionele voetbalmanagerspel, zoals de VI-League.

Maar wij hebben er een hele set extra punten bij bedacht, want stel dat je Neymar in je team hebt en die scoort voor Brazilië dan krijg je punten, maar als hij vervolgens zo’n debiel hartje maakt met z’n handen en naar de camera rent, dan krijgt hij strafpunten… Maar het kan ook gebeuren dat jouw speler bonuspunten krijgt, in het geval ‘gepast juichen’, maar ook als hij op zwarte voetbalschoenen speelt, een wereldgoal maakt of wat dan ook.

We zullen iedere dag bonuspunten uitreiken en de deelnemers aan onze CultSeleção mogen natuurlijk actief meedenken met de wedstrijdleiding. De Twitter en Facebook lijnen staan hiervoor de hele avond en volgende dag open!

Op de FC Blogbroeders lees je de spelregels, puntentelling en kun je je alvast aanmelden.

Dan heb je nog een ruime week om te achterhalen welke Braziliaan zich nauwelijks schuldig maakt aan ongepast juichgedrag en welke Duitse verdediger niet alleen goed is voor het houden van de nul, maar ook af en toe een doelpuntje meepakt…

Veel succes!

Reageer

reacties