skip to Main Content
De Klassieker

De Klassieker

Het boek 'De Klassieker'Voorafgaande aan de laatste klassieker, in oktober, schreef ik een column over Klassieker Humor. Een verzameling  grappen over Ajax-Feyenoord, die bij menig lezer een grijns op het gezicht toverde. Maar toen deze wedstrijd eenmaal gespeeld werd was die glimlach snel verdwenen.

Zelden werd Ajax zo weggespeeld in eigen huis… Achteraf mochten we blij zijn dat het slechts 0-1 stond en de 1-1 uit de lucht kwam vallen, waarna Feyenoord het zeker voor het onzekere nam. Want ondanks een veldoverwicht, Vermeer had rood gekregen, gingen de Rotterdammers over tot tijdrekken terwijl ze met een laatste offensief Ajax definitief op de knieën had kunnen krijgen.

Zondag is de return in Rotterdam en al meer dan een week gonst het van de misplaatste Rotterdamse euforie op Twitter. Zeker nadat het Zweedse wonderkind Guidetti aankondigde dat hij er zondag drie gaat scoren in de Kuip. Maar die storm van zelfvertrouwen is gelukkig een beetje geluwd nadat de Rotterdammers redelijk kansloos werden weggespeeld in Venlo, terwijl Ajax in Alkmaar aantoonde over vechtlust te beschikken.

Nou is zo’n klassieker altijd een ‘wedstrijd op zich’ dus is het moeilijk om een voorspelling te doen. We wachten het dus gewoon af, terwijl de voorbeschouwingen en terugblikken naar eerder klassiekers steeds meer het sportnieuws bepalen. Uiteraard doe ik daar ook aan mee, maandag kon je al een bijdrage lezen op In de Hekken, waar een antieke supporterstrein de hoofdrol speelde.

Vandaag op In de Hekken een nieuwe aflevering in de literaire boekenrubriek ‘In de Boeken‘, waar ik het enige boek beschrijf dat De Klassieker als onderwerp heeft.

Nog een paar nachtjes slapen…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: