skip to Main Content
Dick Bruijnesteijn, In Memoriam

Dick Bruijnesteijn, in memoriam

Dick Bruijenesteijn: De Taaie TijgersPfff, wat erg! Gisteren schreef ik er nog over op mijn blog: de waanzinnige tekeningen van Dick Bruijnesteijn, geestelijk vader van onder andere Appie Happie, alias Dik Bruynesteyn.

En dan een dag later kom je er achter dat de goede man overleden is!

Ik heb vroeger alle strips van Appie Happie uit het Parool geknipt en keurig in een plakboek geplakt. Later een aantal stripboeken gekocht en me verwonderd over de geweldige stijl, die ‘spot-on’ karikaturen en die humorvolle strips.

Dick Bruijnesteijn is ongetwijfeld de enige striptekenaar die minimaal twee keer de cover van het officiele programmaboekje van een Europacup finale heeft gemaakt. Dat is geen enkele collega gegeven.

In 1996 speelde het Nederlands elftal een WK kwalificatiewedstrijd in en tegen Wales, toen Pierre van Hooijdonk inviel en scoorde. TV verslaggever Frank Snoeks riep toen uit dat dit je reinste Appie Happie was. En zo was het ook, Appie Happie, de godfather van het Nederlands voetbal. Een spits die nooit omvalt, volgens Louis van Gaal toen hij Ivan Gabrich aankocht, maar helaas is de man die dit allemaal bedacht niet langer onder ons.

Slaap zacht Dik! En moge juffrouw Snoepie je troosten…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: