skip to Main Content
¡Felicitacions Johan!

¡Felicitacions Johan!

Van Gaal feliciteert Cruijff - Hein de KortDe allerbeste voetballer die Nederland, en waarschijnlijk de rest van de wereld, ooit gezien heeft is vandaag jarig: Johan Cruijff heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt! Hoewel je je kan afvragen met welke leeftijd je tegenwoordig met pensioen kan en of Cruijff dat ooit zal gaan.

Gisteravond was ik op een bijeenkomst voor Ajaxsupporters, waar een aantal leden van het ‘Technisch hart’ een presentatie gaven. (Hierover binnenkort meer) Als ik de heren mag geloven is Cruijff nog steeds begaan en super fanatiek over ‘zijn’ Ajax. Die prachtige club die mede, maar misschien wel vooral, dankzij Jopie uit Betondorp zo’n gigantische successen heeft gevierd. Een deel van deze successen kwamen echter tot stand in een tijd waarin Cruijff niet of nauwelijks aandacht gaf aan Ajax, terwijl er toen een UEFA Cup, een Champions League, een Supercup en een Wereldcup voor clubteams werd gewonnen.

Prachtige resultaten, maar geen woord van Cruijff, hetgeen Louis van Gaal behoorlijk gestoken zal hebben. En ook later, toen Van Gaal trainer werd van Barcelona, is er her en der wat mis gegaan tussen de heren. Een breuk die afgelopen jaar nog steeds dermate was dat er een rechtszaak aan te pas moest komen om de rentree van Van Gaal bij het Ajax van Cruijff te voorkomen.

Beide heren zullen dus niet heel snel bij elkaar op de thee gaan, tot vandaag, toen Ajax’ hoofdsponsor Aegon uitpakte met een paginagrote advertentie waarin Van Gaal over zijn rancune heen stapt om Cruijff hartelijk te feliciteren met z’n verjaardag. Laten we hopen dat Cruijff de handschoen oppakt en de heren ooit nog eens samenwerken om ons aller Ajax tot nóg grotere hoogtes te brengen!

Tot die tijd denk ik met een brok in m’n keel terug aan die zondag in 1981, toen ik op vak P stond in de Meer en na een schitterend doelpunt van de zojuist teruggekeerde Cruijff minimaal 15 treden naar beneden golfde…

Meneer Cruijff, gefeliciteerd!

illustratie is van Hein de Kort, Parool 25 april 2012

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Volgens mij heeft van Gaal 50 duizend euro voor z’n handtekening onder deze advertentie gekregen. Voor zijn Spieren voor spieren projekt. Dus mijnheer meent hier hlemaal niets van.

  Louis van Gaal is een hele gemene rancuneuze dorpsgek…..

  1. Ga je niet een beetje kort door de bocht Tonnie? Zou Van Gaal het echt om het geld doen voor z’n eigen ‘foundation’? Dan zou hij hooguit een soort van hoer zijn. Maar hij zal het toch op z’n minst menen?

 2. Nee, dit meent hij niet ! No way…

  Dan had hij nl NOOIT achter de rug van Cruijff dat smerige spelletje gespeeld. Sorry, maar ik heb een bloedhekel aan deze dorpsidioot.

   1. Volgens mij is hij 1 van de beste coaches die Ajax ooit gehad heeft! Drie Europese titels en een Wereldtitel… Dat is toch niet mis? Enne, misschien heeft hij meer meegewerkt aan deze actie omdat hij zag dat Ajax zoiets nodig heeft?

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: