skip to Main Content
De Gogme Servicepolitie

De Gogme Servicepolitie

Ik schreef er laatst al over, het geweldig project De Hallen in de voormalige tramremise aan de Tollensstraat. Die Hallen naderen het moment van voltooiing later dit jaar, maar sommige onderdelen zijn al een tijd open. Hotel de Hallen bijvoorbeeld en ook het bijbehorende restaurant Remise 47 dat, naast een prachtig interieur, gezegend is met een schitterend terras aan het Bellamyplein.

En dus was de keuze snel gemaakt toen we laatst, ter afsluiting van de vakantie, besloten om weer eens lekker uit eten te gaan. We kwamen aan, werden keurige ontvangen en mochten zelf een tafel op het terras uitzoeken. Die tafel kreeg eerst nog een extra lapje waarna het feest kon beginnen.

Maar toen ging het mis.

We bestelden een aperitief en kregen de kaart. We kozen voor een gezamenlijk portie oesters vooraf en maakten een keuze uit de -op het oog- heerlijke hoofdgerechten en genoten van het laatste zonnetje en ons glaasje bubbels. Om ons heen zaten er meer mensen die zichtbaar genoten van hun spijzen en dranken, maar die van ons bleven maar weg. We maakten na verloop van tijd melding hiervan, kregen excuses en uiteindelijk onze oesters en een drankje van het huis. Maar ook het hoofdgerecht bleef weg, waarna we besloten dat anderhalf uur te lang was. Ik legde wat geld op tafel en we vertrokken, zonder dat ook maar iemand hier notie van nam of ons achterna kwam.

Een horeca-from-hell-ervaring dus. Typisch gevalletje van vervelend en een reden om er nooit meer terug te keren en zelfs om de Parool Servicepolitie in te schakelen en een netelige recensie op Iens te schrijven. Maar dat ging me te ver, die Hallen waren zo tof, dat restaurant was net open en we laten allemaal wel eens een steek vallen. Dus besloot ik een mailtje te sturen, waarop ik heel snel reactie kreeg; duizendmaal excuses en we waren van harte welkom om nog een keer te komen eten om het goede vakantiegevoel alsnog te beleven. Er zou ons een drie gangen menu wachten inclusief een flesje wijn, een aanbod dat we natuurlijk niet konden weigeren…

Dus een week later togen we weer naar het Bellamyplein en werden we allerhartelijkst ontvangen. Wederom excuses en welkom. Wat volgde was een waar feestmaal, met overheerlijke hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, heerlijke cava en fantastische huiswijn. Ook de desserts waren voortreffelijk, waarna we besloten ook nog een koffie met een digestief te bestellen, we hadden het eten immers gratis dus dat kon er wel van af.

Toen we gingen afrekenen wachtte ons de grootste verrassing: het hele maal was op kosten van Remise 47 en we kregen ook nog een kortingspas die een jaar geldig is! Fantastisch toch?

En zo werd een hele slechte ervaring een prachtige belevenis die zeker voor herhaling vatbaar is! Je hoort en leest wel vaker slechte verhalen over de Amsterdamse horeca, maar zo kan het dus ook.

Daar gaan we zeker vaker naar toe. Zulke mensen gun je je zuurverdiende centen toch?

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top