skip to Main Content
Het Nieuwe Lied Van Feyenoord

Het nieuwe lied van Feyenoord

Feyenoord en Diergaarde BlijdorpDus de sponsor van Feyenoord heeft een nieuw initiatief genomen om te scoren bij de achterban van de stadionclub, ze hebben ‘hun’ plek op het shirt vrijwillig afgestaan aan het -blijkbaar- noodlijdende Artis van Rotterdam: Diergaarde Blijdorp. Zo krijgen ze de juiste aandacht en de diergaarde wellicht meer bezoekers.

De introductie van deze nieuwe sponsor ging dit weekend, rond de wedstrijd Feyenoord-FC Twente gepaard met een hoop media aandacht en -uiteraard- een TV Commercial, waarin Giovanni van Bronckhorst en een afzichtelijke olifant de hoofdrollen spelen. In het verhaal schiet een jonge Van Bronckhorst z’n speelgoedolifant de Rotterdamse haven in en vindt hij het beest jaren later weer terug bij de Kuip.

Gio en Ollie blijken een hecht koppel, ze gaan samen naar de kroeg, winkelen in de koopgoot en spelen een partijtje voetbal, waarbij blijkt dat Van Bronckhorst zelfs een olifant niet kan poorten.

Volgens mijn blogbroeders van Voetblah is deze sponsorruil een prachtige move van de verzekeringsboer die Feyenoord nu financieel bijstaat. Maar ik denk dat het niet genoeg is, als Feyenoord nu echt de harten van alle voetballiefhebbers en aanverwante personen wil stelen, dan moeten ze nog verder doorpakken! Bokito in dienst nemen als mental coach, speciale trainingen op de klimrots en het Aziatisch moeras en natuurlijk het lied van Feyenoord aanpassen…

Dat gedateerde en ietwat pompeuze lied, gezongen door de eeuwige Lee Towers, kan nu eindelijk het Feyenoord museum in. Dit is hét moment voor een langverwachte comeback van de held uit de jaren ’70; Kamahl, de man met z’n opvallende ‘donkerbruine en warme’ stemgeluid!

Kamahl had in 1975 een instant hit met de Elephant Song, waarmee hij vijf weken op nummer een stond in de hitparade. Later volgden nog andere singles waarmee deze zanger, wiens roots in Kuala Lumpur lagen, ons attendeerde op andere wereldschokkende zaken. Denk aan ‘Save the Oceans of the world’ ‘Save the Whale’ ‘White Christmas’ en ‘She’s not easy’.

Wat zou het prachtig zijn als Kamahl bij de eerstvolgende thuiswedstrijd zijn vermaarde Elephant Song ten gehore mag brengen in een kolkende Kuip die een speciaal applaus overheeft voor z’n begeleidingsband met Gio op conga’s en Ollie zelf op staande bas.

Feyenoord en Diergaarde Blijdorp, wat een geweldig initiatief! Het is alleen te hopen dat de fans dit gebaar begrijpen en zich woensdag in Eindhoven niet als beesten gedragen…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top