skip to Main Content
In De Boeken: Stadion Architectuur

In de boeken: Stadion Architectuur

In de Boeken: Architectuur aan de ZijlijnHet is vandaag precies 75 jaar geleden dat stadion Feyenoord in Rotterdam werd geopend. Een mooie gelegenheid om mijn boekenkast weer eens in te duiken en een artikelen te schrijven voor mijn boeken rubriek In de Boeken op cult-voetbalsite In de Hekken.

Architectuur aan de Zijlijn is, naar mijn weten, het enige stadion architectuur boek dat is geschreven en behandeld de meest beroemde stadions van Nederland; het Olympisch Stadion, het ‘oude’ Stadion dat er ooit naast stond en werd geïnspireerd op het Olympisch Stadion van Stockholm, het Ajax stadion in de Watergraafsmeer, de Geusselt, Goffert en Galgenwaard.

Uiteraard komt ook het stadion op de duurste grond van Nederland aan bod, het Philipsstadion in Eindhoven en natuurlijk het mooiste voetbalstadion van Nederland, het stadion Feyenoord in Rotterdam.

Want dat is het echt, het mooiste stadion van Nederland, je zit wat krapjes, even iets drinken halen in de rust kun je vergeten, als het regent wordt je nat, maar de sfeer is ongeëvenaard! Je voelt de tribunes schudden als er wordt gescoord, je zit allemaal bovenop het veld en weet je wat het allermooiste is? Ajax won er vaker van Feyenoord dan andersom 😉

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: