skip to Main Content
Koeman

Koeman

KoemanSinds kerst hebben we een logeerkat in huis, hij was aan komen lopen bij vrienden, maar was dermate agressief dat hij hun katten opat. Dus stelde mijn vriendin voor om hem tijdelijk in huis te nemen, zodat onze vrienden met kerst naar Zweden konden zonder dat er ongelukken konden gebeuren.

Toen hij hier binnenkwam heette hij eigenlijk Lucien, bedacht door de kinderen van onze vrienden, maar mede doordat we enkele weken eerder de film Alles is Liefde hadden gezien, ik hem toevallig die dag in het nieuws had gezien én omdat hij behoorlijk dik en rood is kreeg Lucien direct een nieuwe naam: Koeman. Vernoemd naar een rossige ex-voetballer en een gezet filmpersonage gespeeld door Thomas Acda…

Inmiddels is zijn naam volledig geaccepteerd hier in huis en is Koeman volledig op z’n plek. We moeten nog wel op zoek naar een nieuwe verblijfplaats, want mijn vriendin is allergisch en dat gaat tegen de tijd dat de pollen weer in de lucht zijn fout.

En nu vraag je je natuurlijk af, wat interesseert mij dit allemaal? Leidt dit nog ergens toe? Of blijven we in een soort huishoudbeursverhaal hangen over een dikke rooie kat, die je misschien beter Garfield had kunnen noemen?

Ja, deze kat leidt tot mijn eerste stukje koude oorlog richting 010 in het algemeen en Feyenoord in het bijzonder!

Gisteren vierde Sammy namelijk zijn verjaardagspartijtje, hij is op Nieuwjaarsdag 8 geworden en we vonden nu eindelijk een kans om dit met een aantal vriendjes en vriendinnetjes te vieren. Het plan was om de kinderen uit school te halen, thuis te lunchen en taart te eten waarna we in het Muziekgebouw naar de Klankspeeltuin gingen.

Toen de kinderen hier eenmaal aan tafel zaten voor de lunch wist Sammy te melden dat Dilivio z’n broer bij Feyenoord speelde. Mijn aandacht was direct getrokken: “O ja? Hoe heet je broer dan?” “Ruben.” “Schaken?” “Ja, dat is m’n broer.” “God, wat leuk voor je, maar wat vervelend dat hij zondag gaat verliezen.” “Nou, vorige keer werd het 1-1 hoor tegen Ajax.” “Ja, maar nu gaan ze zwaar de pottenbak in. Zeg maar tegen je broer dat het heel vervelend voor hem is, maar in de Kuip wint Ajax altijd!”

Het feestje ging verder met wat spelen in huis en Dilivio en een ander jongetje gingen Fifa11 spelen. Best grappig om te zien dat die kleine jongen dus Feyenoord koos om mee te spelen en vervolgens met z’n grote broer ten aanval trok tegen Atletico Madrid. Mijn commentaar dat ‘die Schaken wel heel traag is’ werd volledig genegeerd, evenals andere schimpscheuten, die vrij snel vakkundig werden afgekapt door mijn vriendin die vond dat je een kleine jongen van 8 niet te hard aan moet pakken over ‘dat domme voetbal’…

Maar mijn moment of fame kwam later alsnog, nadat we weer thuis waren en de kinderen door hun ouders werden opgehaald stond daar plotseling een tiener met rastavlechten en een honkbalpet voor m’n neus. Hij was de neef van Dilivio en stelde zich keurig aan me voor. Hij wilde zelfs weten hoe die mooie kat heette die op mijn schoot lag: “Dit is Koeman.” “Koeman?” “Ja, Koeman.” “Is die naar die trainer vernoemd?” “Ja, hij is dik, lui en rood, dat leek ons de beste naam.” “Hahaha, nou dat moet mijn neef Ruben horen, dat er hier een dikke rooie kat rondloopt die Koeman heet.” “Nou, ik hoop dat je het hem gaat vertellen.” “Reken er maar op dat ik dat ga doen, dat zal hij leuk vinden.”

En zo zie je, ik heb mijn aandeel gedaan, ik hoop dat het gerucht van een dikke rooie Amsterdamse kat die Koeman heet de komende dagen over Varkenoord zal gonzen en dat het lekker aangedikt voor een soort concentratie verslapping zal leiden die door Ajax professioneel zal worden afgestraft zondag.

Zo niet, dan ben ik bang dat onze kat, nog voordat hij een ander thuis krijgt, in een heuse identiteitscrisis zal belanden. Want die naam kan natuurlijk niet!

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Je moet Koeman niet weg doen! Over zo’n allergie kun je heen groeien, als je aan de kat gewend bent geraakt. Jochem was ook allergisch vroeger… En leeft nu in een huis met vier katten 😉

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: