skip to Main Content
Latijnse Uitshirts

Latijnse Uitshirts

Italie uitshirtAangezien mijn blog de afgelopen tijd een enorme vlucht heeft genomen, ga ik er een vaste rubriek van maken. De shirts die op de komende EK gedragen gaan worden.

Uiteraard hebben we allemaal het uitshirt van het Nederlands elftal gezien, mijn suggestie dat het wel heel erg op een fout uniform leek werd zelfs opgepikt door beroemde columnisten als Sjoerd Mossou en Hugo Borst.

Laat ik dit keer de uitshirts tonen van twee klassieke, Latijnse, voetbalgrootmachten; Italië en Portugal, waarvan ik persoonlijk het Italiaanse shirt helemaal goed vind, maar het Portugese echt verschrikkelijk. Misschien ligt het aan het merk, maar wederom heeft NIKE een flater geslagen en is Puma wel dicht bij een echt klassiek voetbalshirt gebleven.

Portugal uitshirtHet kan natuurlijk liggen aan het verschil tussen ‘echte’ voetbalmerken als Adidas, Umbro en Puma en ‘fashion’ merken als Nike en Lotto. Het kan ook komen door mijn ouderwetse smaak en hang naar retro shirts. Maar zoals ik laatst al liet zien is het Duitse uitshirt ook een pareltje. Klassiek maar toch modern.

We belachelijk trouwens dat we nu dus de hype rond de uitshirts hebben gehad, vrijwel alle landen hebben dit gepresenteerd en er laatst in gespeeld. Zelfs in eigen land, zo speelde Duitsland in Bremen in het uitshirt tegen Frankrijk, ook in uitshirt… Lang leve de commercie!

Dat uitshirt van Frankrijk is best mooi trouwens, ze kunnen het wel daar bij NIKE…

Duitsland-Frankrijk [sam id=”13″ codes=”true”]

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Dat Italiaanse shirt is bijna net zo mooi als het brute shirt dat Sampdoria ooit had. Stond vooral Gullit erg goed.

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: