skip to Main Content
Middenstipactieradius

Middenstipactieradius

“Mee naar de training? Maar tegen wie moeten ze dan?” Het is dinsdagochtend, we staan op het punt om naar de openbare training te gaan en Sammy (7) heeft er duidelijk zin in. De zon begint alweer te schijnen en op de Toekomst is de stemming opperbest, want ondanks een roerige zomer vol ruzie en achterklap rond de ‘fluwelen revolutie’ is de bom nog steeds niet gebarsten. Sterker nog, het onwaarschijnlijke heeft plaatsgevonden. Niemand had het gedacht, maar de heren zijn er vrijdag klaarblijkelijk uitgekomen en de vrede van Barcelona is getekend. Het kost een paar prijsvechtercenten, maar dan heb je ook wat.

Theo Janssen

Ook het nieuws dat we dit seizoen met een driedubbele korting kaarten voor de Champions League kunnen bestellen gaf een enorme positieve boost, waardoor we zondag in opperbeste stemming richting ArenA togen. Dat de metro niet reed en de scanner enorm veel moeite had met onze seizoenkaarten, die nu 3 jaar oud zijn, namen we op de koop toe. De wedstrijd was vermakelijk, het weer uitstekend, we zagen veel doelpunten en hoewel die ene tegengoal wel heel erg makkelijk viel was het een klinkende overwinning. We hebben genoten van de nieuwe aanwinsten, Sigthorsson is een lekkere felle spits met een neusje voor de goal die zeer veel meters maakt. Dit in tegenstelling tot Theo Janssen wiens actieradius keurig in een straal van 20 meter rond de middenstip lag. Geen stap teveel, maar daardoor altijd aanspeelbaar en een oase van rust aan de bal. En dat weer in tegenstelling tot Serero die als een bezige bij over het middenveld vloog; de vergelijkingen met Davids werden al gemaakt.

Dat de nieuwe kampioensbanier onder het dak er nog niet hangt, dat een paar anderen definitief zoek lijken te zijn en dat Ajax in het meest afstotelijke tenue ooit speelt, vegen we voor de goede vrede maar onder de mat; je kunt immers niet alles hebben. Het is, kortom, één grote goed-nieuws-show, die wat mij betreft niet lang genoeg kan duren. Als dat gezegde over de zeven magere en zeven vette jaren klopt dan hoeven we ons pas in 2018 weer zorgen te gaan maken.

Kinderlogica

Theo Janssen op de trainingEn met dit gevoel zat ik vanmorgen op de Bobby Haarmstribune terwijl de ene na de andere vraag op me werd afgevuurd. En als ik al niet vrolijk was dan wordt ik het wel van deze kinderlogica. Een bloemlezing: “Wanneer gaat de wedstrijd nu beginnen?” “Kijk, de keepers doen niet mee, die liggen alleen maar een beetje te slapen. O? Ze zijn aan het rekken?” “Waar is Stekelenburg eigenlijk?” “Huh? Maar mag die nog wel meedoen aan het EK dan?” “Kijk, nu liggen alle spelers ook in het gras, zijn ze aan het oefenen dat ze pijn hebben?” “Waarom hebben sommigen een zwart shirt en andere een rood shirt?” “O, dat mogen ze kiezen. Nou, dan zou ik dat nieuwe blauwe shirt kiezen.” “Hoezo mag dat niet?” “Waarom heeft De Boer van die lelijke zwarte schoenen aan?” “Wie is die ene met dat lange haar?” “Daley Blind? Hoezo, is hij Blind?” “Is dat Sneijder? Wat is ie groot in het echt!”

Wat is het toch lekker dat het foebel weer begonnen is!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: