skip to Main Content
Monsieur Le President, Merci!

Monsieur le President, merci!

En ja hoor, het is ze weer gelukt. De Bobo’s van de FIFA hebben een manier gevonden om die van de UEFA de hand boven het hoofd te houden. Vanmiddag bleek tijdens de persconferentie voor de loting van de WK2014 dat er wederom met twee maten wordt gemeten waar het de indeling van de landen betreft.

Allereerst werden de groepshoofden bepaald naar aanleiding van de FIFA ranking op het moment dat de meeste kwalificatierondes waren afgelopen, een momentopname dus, maar diezelfde ranking werd dan weer niet gehanteerd om te bepalen welke van de negen Europese landen in ‘pot 2’ zou komen. In dat geval was Frankrijk, het land van Platini, de pisang geweest en had het op voorhand een zware loting kunnen hebben.

Want stel je eens voor dat ze bij een zwaar groepshoofd, Brazilië bijvoorbeeld, een naar Latijns Amerikaans land, zoiets als Mexico en dan ook nog bij een taaie Europese tegenstander waren gekomen. Laten we Rusland noemen. Nee, dat kan natuurlijk niet. Les Blues moeten ten allen tijden beschermd worden hiertegen.

En dus dacht onze Sepp en z’n roversbende een list, we gaan loten welk Europees land in pot 2 komt. En daarmee stegen de kansen van de Fransen met grote stappen. De Fransen, je weet wel, dat land dat zich ternauwernood wist te plaatsen voor de vorige WK nadat Thierry Henry de bal in de kwalificatiewedstrijd tegen het arme Ierland zo’n beetje met z’n hand in het doel sloeg…

Het is natuurlijk allemaal speculeren en het kan zomaar gebeuren dat de Fransen alsnog in die pot terecht komen, of dat ze via een andere constructie in de poule des doods komen. Maar het feit dat er weer met twee maten wordt gemeten is ronduit verwerpelijk. Toen een journalist vroeg waarom dit zo was besloten gaf Blatter op snibbige toon antwoord: “Ach, er moet nou eenmaal geloot worden, dus dat gaan we vrijdag doen. Dank u, volgende vraag.”

Inmiddels zal dit nieuws ook wel doorgedrongen zijn bij de mensen van de KNVB, die er vorig voor kozen om veel geld te gaan verdienen met een trip naar Indonesië en China en zodoende de ranking dermate in gevaar bracht dat Oranje vrijdag wel eens kind van de rekening kan worden.

van Gaal persconferentieIk kan me de reactie van Van Gaal wel een beetje voorstellen nu, die heeft -ondanks een perfecte kwalificatiereeks- op voorhand een slechtere uitgangspositie dan je zou denken. Zeker als je beseft dat de finalisten van alle WK’s sinds 1990 bestonden uit geplaatste ploegen… Gelukkig heeft Sepp Blatter, die nu in Frankrijk ongetwijfeld tot de nieuwe Roi-Soleil is uitgeroepen, het niet voor elkaar gekregen de Haantjes in een beschermde positie te manoeuvreren.

En nu maar hopen dat de Russen niet het kind van de rekening worden, daar heeft Blatter ook al zo’n verdacht goede band mee…

O en het wisselgeld? De UEFA zal binnenkort bekendmaken dat het geen bezwaar ziet als zo’n beetje alle competities overhoop worden gehaald ten faveure van het grote feest der geldgraaiers: de WK 2022 in Qatar…

Dit bericht heeft 1 reactie

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: