skip to Main Content
Napoli Retro Shirt

Napoli retro shirt

Eén van de meest beroemde beelden van Diego Maradona zijn ongetwijfeld zijn twee doelpunten die hij tijdens het WK van 1986 scoorde in de kwartfinale tegen Engeland. De eerste met de ‘hand van god’, waarna hij na een onnavolgbare slalom vanaf het middenveld de 2-0 scoorde en zo de Engelsen in vertwijfeling achterliet.

In de top drie van meest bekeken Maradona filmpjes staan ongetwijfeld de warming-up die Pluisje in 1989 deed voor de halve finale van de UEFA Cup tegen Bayern München. Je kent het wel, de muziek van one-hit-wonder Opus, Live is live, Maradona met losse veters, zichtbaar genietend en op de maat de bal hoog houden en doodleggen in z’n nek.

Willem Vissers schreef er een prachtig stuk over in de Volkskrant, waarin de zanger van Opus ontkent dat z’n band toen in het stadion was, maar ik weet toch echt zeker dat hij meezong met een band van de ‘Na na na na na’ song. De beelden staan me nog helder voor de geest. Je kan ‘m ook horen terwijl hij het publiek opzweept.

Napoli won die wedstrijd in München, waarna de finale tegen VfB Stuttgart ook werd gewonnen en Maradona definitief tot een god werd uitgeroepen door de -altijd bedeesde- Napolitanen. Ik kan me herinneren dat ik in die tijd het shirt van Napoli in een Amsterdamse sportwinkel zag liggen en twijfelde om het te kopen, maar ik besloot in al mijn onwijsheid het niet te doen.

Napoli retro shirt

Jarenlang spijt van gehad, totdat ik ontdekte dat er een remake van dit shirt te koop is. Een klassiek shirt, van het Italiaanse merk NR (enne-erre) met de scudetto en rugnummer 10. En hoewel er reclame op staat, vind ik dat in dit geval helemaal niet erg. Mooie naam!

En mocht je ook Marcel heten of van chocolade en/of Maradona houden, het shirt is te koop op de website van Subside Sports 🙂

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: