skip to Main Content
North London Acid Party

North London Acid Party

Arsenal uittenue 2012Eindelijk, zo moest Jan Vertonghen hebben gedacht, is mijn transfer naar Tottenham Hotspur rond. Eindelijk af van het oeverloze gezeur en gekanker in Amsterdam, nooit meer die doodsaaie busreizen naar Groningen, Almelo en Kerkrade. Niet meer hoeven kijken naar Jack van Gelder en die schuimbekkende Jan Mulder.

Nee, onze Jan is helemaal gelukkig, hij mag in de mooiste competitie van de wereld spelen, tegen zo ongeveer de beste aanvallers, in volle Engelse stadions waar de traditie van af druipt en het gezang je absoluut kippenvel bezorgt. En dat je dan die prachtige, gemoedelijke Rivierenbuurt in moet ruilen voor wereldstad Londen is natuurlijk ook geen straf. Londen, al eeuwenlang het middelpunt van de wereld, waar binnenkort het Olympisch feest ook nog los gaat barsten!

En de enige klassieker van Nederland, tegen aartsvijand Feyenoord, zal Jan heus gaan missen, maar daar krijg je dan een handvol stadsderby’s voor terug! Chelsea, West Ham, Fulham en niet te vergeten de moeder aller Londense derby’s, de North-London derby tegen Arsenal!

Arsenal, die prachtige, roemrijke club van Highbury, Bergkamp, Henry, Wenger, Wright, Chapman en Tony Adams. Arsenal speelt nu in het prachtige Emirates stadium en Jan gaat er met z’n Spurs in november naar toe om het op te nemen tegen landgenoot en ook ex-Ajacied Thomas Vermaelen. Dat wordt een hele speciale dag, die staat nu al rood omlijnd in z’n agenda.

En dan, op 2 maart volgt de return. ‘The Arsenal’ komt op bezoek op White Hart Lane, het is slechts een paar kilometer verder naar het noorden, de competitie nadert het hoogtepunt, beide Noord-Londense grootmachten zijn misschien nog wel in de race voor de prijzen, het stadion is stijf uitverkocht, de spanning is om te snijden, de ploegen komen het veld op, de spelers kijken elkaar aan, het prachtige Lillywhite shirt zit strak om Jan’s borst en dan komt de zon achter de wolken vandaan en ziet het hele team van de Spurs sterretjes!

Arsenal is gekleed in het nieuwe uittenue, waarschijnlijk ontworpen door een team doorgewinterde ravers die sinds het begin van de Acid House, eind jaren ’80, nog steeds iedere week alle party’s aflopen en zich helemaal vol laten lopen met vodka en volledig stijf staan van de Extacy en GHB…

Ik hoop dat Jan z’n zonnebril heeft ingepakt toen hij van de week het vliegtuig naar Engeland nam…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: