skip to Main Content
Overbelast

Overbelast

De brief van Ajax‘Grote drukte op telefoonlijnen Supporterszaken’ las ik vandaag op Twitter. Schijnt heel normaal te zijn, want het seizoenkaartenproject is van start gegaan. En ja, dat verbaast me helemaal niks, want je kan nu bellen met Ajax om te kijken of je een andere plek in het stadion kan krijgen. En ik moet je eerlijk zeggen, ze hebben mij een paar weken geleden al gebeld, maar helaas zat een verhuizing naar de eerste ring er niet in voor onze club. We zijn met te veel en kunnen dus niet bij elkaar zitten. Dus blijven we gewoon op 422 volgend jaar!

Maar dat ‘gewoon’ is eigenlijk best een uitdaging, want er plofte gisteren een brief op de mat waarin verteld werd dat we volgend seizoen wederom een kleine inflatiecorrectie bovenop de prijs van onze kaart krijgen, maar vervolgens was ik het spoor al snel bijster. We krijgen weer allerhande voordelen; 10% korting op een peperduur shirt waarmee je gratis reclame maakt voor Aegon en Adidas, de mogelijkheid om je kaart door te verkopen via Ajax (probeer dit niet via Marktplaats, want dan ben je ‘m kwijt!, 25% korting op de Ajax-Experience, een vaste stoel bij alle Eredivisiewedstrijden (tenzij de rugleuning los zit natuurlijk) en het eerste aankooprecht voor de abnormaal dure Champions League kaarten..

Maar goed, dat weten we en iedere zondag naar IKEA, tuincentrum of meubelboulevard is ook geen pretje, dus doe mij maar die kaart dacht ik. Maar die kaart die krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doehoen! De stilzwijgende verlenging, die al jaren geldt, is plotseling niet meer geldig en je moet dus online aangeven of je ‘m gaat/wil verlengen en of je dan meteen via iDeal wil betalen…

O, en of je dit allemaal voor 25 mei wil regelen, want anders ben je je kaart kwijt! Was getekend, Henri G C van der Aat en Jeroen Slop…

Nou, beste heren, ik vind het nogal wat, je krijgt een brief, moet binnen twee weken de benodigde vierhonderzoveel euro bij elkaar scharrelen, een account aanmaken op ‘Mijn Ajax Kaart’ en via Internetbankieren het geld storten. Voor mij allemaal niet teveel problemen, hoewel dat geld bij elkaar krijgen wel een uitdaging is. Nee, ik maak me nu even druk om al die 50 plussers die al sinds mensenheugenis een seizoenkaart voor Ajax hebben en deze brief op de mat vinden, als ze thuis zijn, want je zal maar net een maand aan het overwinteren zijn aan één of andere Spaanse Costa.

Die mensen, die de hele internet hype al die jaren met argusogen hebben gevolgd, nog steeds hun belastingaangifte op papier doen, hun kinderen vragen om geld voor ze te pinnen en al een jaar niet meer met de bus of tram gaan omdat ze die OV chipkaart zo’n drama vinden. Ja, die mensen moeten nu op stel en sprong allemaal handelingen uitvoeren die ze niet snappen of willen, maar het moet, anders ben je je kaart kwijt en voor jou tien anderen!

Dus opa pakt z’n rollator en gaat, gewapend met brief, naar een kleinkind om daar een en ander te regelen. Het kleinkind in kwestie pakt de brief, zit met een paar vragen en denkt ‘laat ik eens op de site van Ajax kijken of daar iets meer informatie staat, een FAQ pagina bijvoorbeeld’, maar niets van dat al. Geen letter informatie, geen aparte pagina, zoek het lekker uit en als je niet op tijd bent, dan heb je pech!

De wanhoop nabij bedenkt het kleinkind een laatste optie, gewoon even bellen met Ajax, want @AjaxSupport op Twitter is ook niet echt snel met reageren, en dan komt het, je drukt het nummer van Ajax, krijgt een bandje dat alle informatie ook online terug is te vinden en dat de wachttijd meer dan tien minuten bedraagt en of je op een later tijdstip terug kan bellen.

Want alle medewerkers zijn druk in gesprek, het ‘seizoenkaartenproject’ is in volle gang, of mensen toevallig op een andere plek willen zitten, want er komen binnenkort een verrassend aantal kaarten vrij… Mensen die al sinds de jaren ’70 in de Meer een kaart hadden hebben om onbegrijpelijke redenen besloten niet langer naar Ajax te willen.

En dat net nu het eindelijk weer zo goed gaat met Ajax…

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. bizar he, ook bij feyenoord hebben we vanaf het nieuwe seizoen regeltjes. stoelnummering etc.. en een keer je zoontje meenemen is er niet meer mogelijk..

 2. Tja, de stilzwijgende verlenging is tegenwoordig wettelijk verboden dus heeft Ajax geen andere keuze dan de seizoenkaarthouders te vragen actie te ondernemen. Dat de termijn wat kort is, daar kan ik me wel in vinden. Maar ik begrijp ook dat Ajax die pieken zo snel mogelijk binnen wil hebben. Dubio alom!
  Wat een optie is: zorg dat de seizoenkaarthouders lid worden van een nieuw op te richten vereniging van seizoenkaarthouders. Dan mag je namelijk nog wel stilzwijgend verlengen. Nadeel is dat je dan wel een bestuur(tje) moet hebben dat minimaal eens per jaar een ledenvergadering uitschrijft maar dat moet volgens mij wel te regelen zijn door Ajax.

  1. Ja, goed plan! En dan een commissie er bij die gaat kijken wanneer die ledenvergadering uitgeschreven moet worden! 😉 Het gaat me inderdaad om de termijn en ook een beetje om de tekst in die brief, want als je eenmaal online bent dan moet je dus aangeven of je wel of niet wil verlengen. Als ze dat nou gewoon zeggen en dan mensen iets meer tijd geven hiervoor, dan hou je een klein deel over die niet reageert. Bel die na en zorg dat iedere SCC geregistreerd staat in het systeem.

   Maar goed, mijn column heeft in ieder geval al gezorgd voor de nodige reuring, de termijn van afschrijven is iets opgerekt (hier had de AFCA Supportersclub ook al op aangedrongen) én er is sinds vandaag een heuse pagina met uitleg op de site gekomen!

   Blijft over dat het project seizoenkaarten en deze brief precies tegelijk vallen, overbelaste lijnen dus en dat alleen maar om zoveel mogelijk geld binnen te schrapen voor 1 juni? Pfffft.

 3. Belangrijke Ajax-terug-naar-menselijke-maat column… voor De Ajax cultuurdragers moet je juist Extra empatisch blijvend bindend Goed zijn !

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: