skip to Main Content
Perswand

Perswand

Lucky de mascotte van Ajax...Zondag spelen ‘we’ tegen De Graafschap in de ArenA. Een doodnormale thuiswedstrijd dus, gewoon om half drie, absoluut geen risicowedstrijd, iedereen rekent op drie punten, de verveling ligt op de loer en dus heeft het marketingteam van Ajax, onder leiding van commercieel directeur Henri van der Aat, een uitgebreid programma in elkaar geflanst om ons bezig te houden. Lees even mee:

Bij de wedstrijd Ajax – De Graafschap, zondag 15 april, 14:30 uur hebben wij de volgende extra’s te melden.

– Strengere controle bij thuisduels.
– Een bijna uitverkochte Amsterdam ArenA.
– Veronica DJ voor zorgt muzikaal entertainment, die tevens de opstelling van Ajax omroept (Rick van Velthuysen).
– Er is wederom het hooghouden door de mascotte vlak voor de warming-up.
– De Veronica Top 3 van Eyong Enoh tijdens de warming-up.
– Bewegende spelersanimaties op de stadionschermen bij de opstelling van Ajax.
– SMS-chat tijdens de wedstrijd op de stadionschermen.
– Het tonen van wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd op de stadionschermen.
– De Fungames als rustactiviteit.
– Na de wedstrijd zullen de spelers een bedankronde doen en zullen er bij winst ballen het publiek in worden geschoten.
– Interview met Ajacied van de wedstrijd na afloop van de wedstrijd met een glazen perswand op de achtergrond (op het veld)

Zover is ‘ons’ voetbal dus al afgegleden, in plaats van een broodje worst en een biertje vooraf, jezelf vervolgens de staantribunes achter de goal op wurmen, de eerste helft, naar buiten wurmen, pissen in de sloot, nog een biertje, tweede helft en dan zo snel mogelijk naar de kroeg, worden we tegenwoordig getrakteerd op een infantiel soort showballet dat z’n weerga niet kent.

De Top 3 van Eyong Enoh? Leuk, maar het lijkt me leuker dat DJ Enoh zelf achter de draaitafels gaat staan en daar een heuse African Dancehall Act te beste geeft.

SMS-chat op de stadionschermen? ‘Als je dit leest zit je niet naar de wedstrijd te kijken!’

De allerergste is ongetwijfeld de laatste, interview met Ajacied van de wedstrijd met een glazen perswand op de achtergrond (op het veld)… Alsof er iemand kijkt hiernaar. Alsof iemand geïnteresseerd is naar een glazen perswand. Dat die perswand dus gewoon een ongegeneerde reclamezuil is, die door een aantal vrijwilligers het veld wordt opgetild terwijl er een speler voor staat die helemaal niet daar wil staan, maar lekker met z’n ploegmakkers in bad wil liggen, dat hij een prijs moet ontvangen van een of andere sponsortroela, terwijl in de kleedkamer de eerste krat al leeg is en wij allang op weg zijn naar huis, kroeg of terras.

Fijne wedstrijd!

Deze column is vandaag ook geplaatst op de cult-voetbalsite In de Hekken, ter lering en vermaak voor de fans van alle andere Nederlandse clubs…

Reageer

reacties

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Dancehall is Jamaicaans
  En net zo min Afrikaans
  als dat iemand met een weblog
  Daadwerkelijk een column kan schriijven

 2. Dank je wel Archie voor je bemoedigende woorden! Er zijn mensen die m’n columns en stukjes wel leuk vinden. En bedankt voor de topografieles, ik maar denken dat de bevolking van Jamaica voor 80% uit (originele) Afrikanen bestaat…

 3. Ieder z’n humor inderdaad! Moet wel zeggen dat je site een mooi design heeft (moest daar even voor terugkomen)

 4. Nou eh, ik begrijp Gogme hier helemaal hoor. Het zijn precies die dingen waar bij mij m’n velharen overeind gaan staan. Ik kom toch gvd voor het voetbal? Een bedankronde van de spelers moet toch spontaan zijn? Moeten ze daartoe verplicht worden? Althans, dat moet toch geen “selling point”zijn? Allemaal troep. Laat Ajax lekker ballen. Goed, mooi en het liefst met winst, maar bespaar me die commerciële ellende. Ik weet zelf wel wat ik van Ajax wil! Goeie column!

 5. Helemaal eens met deze colum. Het zijn een heleboel kleine dingen waar iedereen (in ieder geval in mijn omgeving) zich aan stoort. We willen maar 2 dingen: die 31 ste titel en het liefst met mooi voetbal. Want uiteindelijk draait het om voetbal, voetbal, voetbal

 6. Niet iedere Afrikaan is Jamaicaan,
  net zo min als iedere webloghouder een goede column kan schrijven.
  Cath my drift.

  Het was trouwens een muziekles,
  het ging immers over dancehall 🙂
  Had dan Makossa gezegd ofzo

  Anyway
  Veel plezier met die top 3 van Enoh morgen

 7. Ja…..dit is waarom ik NOOIT meer naar een stadion ga. Dit soort achterlijke activiteiten en de zgn ‘supporters”…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top