skip to Main Content
Rode Duivels Retro

Rode Duivels Retro

Belgie Retro ShirtDat het Nederlands elftal komende zomer meedoet aan de Wereldkampioenschappen voetbal was al bekend, dat er voor de derde keer op rij een Derby der Lage landen inzit is sinds gisteren een feit.

Helaas zal dit dan in van die foeilelijke plastic shirts gebeuren. Maar gelukkig zijn er prachtige retroshirts van Nederland en België te koop. Dit prachtshirt van COPA Football kun je bestellen bij Sportus.nl

Tijdens de laatste twee toernooien waar Nederland én België aan meededen bracht het lot beide aartsvijanden bij elkaar. Tijdens de Worldcup 1994 in de USA, streden Holland en België in Orlando tegen elkaar. Het werd een wedstrijd waar de typische wet ‘als je zelf niet scoort, dan krijgt je ‘m vroeg of laat tegen’ gold. Het Nederlands elftal, met sterren als Rijkaard, Koeman, Bergkamp, Jonk en een piepjonge Frank de Boer, kreeg kans op kans. Maar het waren de Belgen die scoorden; Philippe Albert schoot vanuit een corner in de korte hoek, waar Jan Wouters de paal dekte maar met z’n verkeerde been de bal probeerde te blokken… 1-0.

Vier jaar jaar later was het weer raak. Nederland en België zaten al bij elkaar in de kwalificatie poule, waar het Nederlands elftal de Belgen met duidelijke cijfers versloeg. In het Koning Boudewijn stadion in Brussel won Nederland, onder aanvoering van een ontketende Clarence Seedorf, met 0-3. Een paar maanden later deden de Hollanders dit in het Stadion Feijenoord dunnetjes over: 3-1.

En ook in het eindtoernooi werden beide landen aan elkaar gekoppeld. De eerste poulewedstrijd tijdens de Coupe du Monde in Frankrijk 1998 werd gespeeld in het Stade de France, waar de Derby de Lage landen in een miezerig weer eindigde in 0-0. Het enige dat we nog weten van die wedstrijd is het incident tussen Staelens en Kluivert, waarbij de laatste een rode kaart kreeg van scheidsrechter Collina, na het uitdelen van een elleboogstoot.

Sindsdien hebben beide landen nooit meer samen op een wereldkampioenschapstoernooi gespeeld. Tot komende zomer dan…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top