skip to Main Content
Rood, Wit, Zwart En Roze

Rood, wit, zwart en roze

Zondag is het weer zover, de enige echte Klassieker van Nederland: Feyenoord-Ajax! Een wedstrijd die, zoals eigenlijk altijd, leeft als nooit te voren. Want de hele week is dit treffen tussen de meest succesvolle Nederlandse traditieclubs hét gesprek van dag.

Het belachelijke wangedrag van Graziano Pellè en de hele discussie die er op volgde was misschien wel het beste bewijs dat De Klassieker het alledaagse voetbal totaal ontstijgt. Belangen worden anders geïnterpreteerd, Klassieker grappen worden afgestoft, er worden op voorhand al verzachtende omstandigheden gezocht voor een eventuele dwaling van de scheidsrechter, clubhuizen worden beklad en -al dan niet- ludieke tegenmaatregelen worden bekokstooft.

De Klassieker leeft dus.

Maar waar we in alle voorpret en consternatie totaal aan voorbij gaan is het feit dat dit dus de eerste uitwedstrijd van dit seizoen wordt waar Ajax een tegenstander treft die zwarte broeken en kousen draagt, waardoor het huidige zwarte uittenue met markerstiftroze elementen zondag niet gedragen kan worden… En dus zou het zomaar kunnen dat mijn eerder uitgesproken angst bewaarheid wordt; Ajax zal aantreden in helroze broekjes, gecomplementeerd met kousen van dezelfde zuurstokkleur.

Ik keek er al maanden met angst en beven naar uit, totdat ik afgelopen week wat foto’s zag van de wedstrijd Ajax A1-Feyenoord A1, die zaterdag jongstleden op De Toekomst werd gespeeld. Die boys van de A1 hadden dus gewoon witte broekjes en kousen aan, het dissoneert misschien met de zwart-roze shirts, maar dat dan toch liever dan dat Ajax zondag in K3 broekjes en kousen het veld van de Kuip betreed.

En mocht dat toch gebeuren, dan heeft iedere Ajacied op het veld voldoende verzachtende omstandigheden om eens lekker tegen een dugout te trappen 😉

De foto is van Jeffrey van Bakel, dank daarvoor!

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Valt de A1 onder amateurvoetbal? “In het amateurvoetbal moet de thuisspelende vereniging voor tenues met een andere kleur zorgen ingeval de kleuren te veel overeenkomen met die van de bezoekende vereniging. Dit is ter beoordeling van de scheidsrechter (uitzondering zijn de eerste elftallen in het mannen- en vrouwenvoetbal, waar de uitspelende ploeg voor afwijkende shirts moet zorgen).”
    Komt vaker voor dat de thuisspelende ploeg in de mini-klassieker in het uittenue speelt, blijkt uit een zoektocht naar foto’s van recente ontmoetingen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
%d bloggers liken dit: