skip to Main Content
Roze Règâhs

Roze Règâhs

Roze RehâhsNatuurlijk had ik aan kunnen sluiten in de rij stukjesschrijvers die hun pijlen op Stefano Denswil en zijn aanstaande ex hebben gericht. Het Happy Loving Couple die via de Social Media de voorpagina’s van het Nationaal Komkommernieuws hebben gehaald. Maar dat is te makkelijk en -eerlijk gezegd- alle grappen zijn zo’n beetje wel gemaakt.

Natuurlijk zal deze actie een staartje krijgen, Denswil is ongetwijfeld nu al dagen het lijdend voorwerp van een fikse dosis goedkope voetbalhumor. Eigen schuld, moet je je WiFi maar uitzetten voordat je de koffer in duikt. Maar wat mij meer zorgen baart is het feit dat je zo’n jongen met goed fatsoen het komend seizoen niet kunt opstellen in uitwedstrijden.

Zet zo’n jongen in de Kuip en je kunt twee keer 45 minuten de meest ludieke, maar ook goedkope en treurige, tribunehumor verwachten. Dat overkwam die keeper van ADO ook toen hij, onbewust, de hoofdrol had gespeeld in een ‘creatief met voorbind-dildo-home-video’, dus dat gaat Stefano ook allemaal gebeuren.

Gelukkig wist een supportersgroep uit de Residentie vandaag het Parool te halen met een bericht over hun bestaan. De groep is nog klein, een tiental, maar ze zijn Neêrlands eerste groep ‘homo’s, lesbiennes, bisexuelen en transgenders met een groen-geel hart’. Ze hebben zich verenigd onder de naam Roze Règâhs en willen de homofobie in het voetbal bespreekbaar maken.

Een nobel streven in de meest starre en conservatieve wereld die we in Nederland hebben; de voetballerij… Een pseudo-religie waar zelfs het de meest bekrompen Refo-dominee en de meest hardvochtige Moslimbroeder modern bij zijn.

En dan uitgerekend in die wereld, bij een club waar een groot deel van de supporters uit het meest harde hakken-zagenhout zijn gesneden, zo’n supportersclub beginnen. Je vraagt je af hoe levensmoe, of superstoer, je bent om zo de publiciteit te zoeken.

‘Natuurlijk zijn er ook supporters die niet gelukkig zijn met ons, maar we gaan ze laten zien dat we, net als zij, van voetbal houden en de overwinning graag vieren met een pilsje erbij.’ Aldus een lid van deze ‘Trans-Gender-Firm’ die ook laat weten dat ze niet met roze kleding het stadion zullen betreden, maar ‘gewoon’ met een groen-gele sjaal.

‘Als dat maar goed gaat’, dacht ik direct. Een aantal Haagse hardliners zullen, onbewust, vast met een alert oog de tribunes afspeuren naar afwijkend, verwijfd en ontoelaatbaar gedrag. En mocht het tiental geheel onopvallend blijven, dan kun je wachten op een TV-producer die er een format in ziet: ‘Wie is de Reiger’ ‘Wie van de tien?’ of ‘Sterretje ziet rare Sterren’…

Ik wens de dames en/of heren een fijn seizoen en wil ze namens Stefano bedanken. Hij is blij dat jullie de schijnwerpers hebben opgeëist.

Dit bericht heeft 1 reactie

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: