skip to Main Content
Schaamteloos Graaien

Schaamteloos graaien

Confectie StadionsOp In de Hekken verscheen deze week een artikel van mijn hand over de volgende stap die de FIFA heeft gezet om zich schaamteloos te kunnen verrijken aan ons voetbal.

De nieuwe stadions en gerenoveerde stadions die in Brazilië gebruikt gaan worden voor de WK volgende zomer is het zoveelste bewijs dat het alleen nog maar om geld draait. Reclameborden zijn belangrijker dan ooit. Goedkope staanplaatsen zijn weg, een stadion moet beschikken over VIP boxen, restaurants en ontvangstzalen. Luidruchtige supporters met trommels en andere instrumenten worden geweerd.

Louis van Gaal noemde de Champions League ooit een commercieel gedrocht, maar inmiddels is de hele voetbalwereld meegezogen in de graaicultuur.

De FIFA komt een paar weken grof geld verdienen in een land, betaalt hier geen cent belasting over en stelt een hele rij belachelijke eisen aan de infrastructuur. Zo mogen er in de buurt van een stadion geen uitingen hangen van concurrerende merken en moet er een baan op de snelweg vrij worden gehouden voor de officials en gasten van de bond.

Het is dan ook meer dan logisch dat een groot deel van het Braziliaanse volk in opstand kwam hiertegen, maar die werden door leger en politie op ruime afstand geslagen. Want stel je voor dat het toernooi schade zou lopen, dan zou de FIFA een claim neerleggen waardoor het land in een gegarandeerd bankroet was geraakt. En dan zit je nog met een stuk of acht peperdure stadions ook.

Wat een wereld, we moeten blij zijn dat dit circus ons land zal passeren en hopen dat het ooit nog goedkomt met de voetbalwereld…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: