skip to Main Content
The Ajax Stars On 45

The Ajax Stars on 45

Cruijff op 45 toerenEen volger van mijn Facebook Page stuurde me vanmorgen een link naar een website: 45football.com. ‘Vreemde titel’ dacht ik nog, wie noemt er nou een voetbal gerelateerde website naar 45? Een wedstrijd duurt toch twee keer 45 minuten?

Toen ik eenmaal op de link geklikt had begreep ik het echter, het getal 45 slaat op toeren, 45 toeren platen, en wat zich in zag was een prachtige collectie platenhoezen die allemaal hetzelfde onderwerp hadden: voetbal.

Een prachtige collage van de meest obscure singeltjes ontrolde zich voor mijn ogen, 45 toeren hoezen uit alle uithoeken van de wereld en diverse grote (en kleine) clubs. De één nog mooier dan de ander, totdat ik tot een nare ontdekking kwam: geen enkele uit Nederland. Laat staan van Ajax!

Gelukkig zag ik helemaal onderaan de site een hoopgevende zin staan: Total records so far: 163 and counting. Deze zin wordt een mail-adres en een korte uitleg van de site, die is opgezet door de verzamelaar Pascal Claude uit Zürich. De man blijkt een collectie van ongeveer 1000 7-inch singeltjes te bezitten met voetbal als onderwerp. Hij is deze zomer begonnen met het digitaliseren van z’n collectie en is gestart met het online zetten van de meest mooie hoezen.

Dit verhaal is mijn oproep om Pascal te bewegen z’n online collectie ook uit te breiden met een aantal Ajax gerelateerde singeltjes. Dus platenverzamelaars van Nederland, neem contact op met deze man en zorg dat ons aller Ajax ook in deze collectie te bewonderen zal zijn!

Back To Top