skip to Main Content
Theatercollege Kieft En Van Egmond

Theatercollege Kieft en Van Egmond

Michel van EgmondSinds 2012 ben ik, via mijn bedrijf Gogme Web Services, betrokken bij Theatercolleges. Dit bedrijf organiseert colleges in het theater, waardoor een leerzame avond en vermaak hand in hand gaan. Ik heb inmiddels al vele colleges mee mogen maken, van André Kuipers tot Jeroen Smit en van Annemarie van Gaal tot Ionica Smeets en ze waren stuk voor stuk de moeite meer dan waard. Als je wil weten hoe zo’n avond er uit ziet, bekijk dan hier de verslagen van de theatercolleges die tot nu toe hebben plaats gevonden.

Dit voorjaar staan er weer een aantal nieuwe theatercolleges in de planning, waarvan er eentje wel heel interessant is. Michel van Egmond, journalist en schrijver van de biografieën van René van der Gijp, Wim Kieft en nog een hele serie voetbalboeken, komt zijn verhaal doen in het DeLaMar Theater. Hij zal tijdens dit college ingaan op het schrijven van boeken, de successen van zijn boeken en natuurlijk op de vraag waarom hij al twee keer de bestverkopende auteur van Nederland was.

Tijdens dit theatercollege, dat plaats zal hebben op dinsdag 17 mei 2016 doet Van Egmond niet alleen zijn eigen verhaal, maar hij neemt de hoofdrolspeler van één van zijn bestsellers mee: Wim Kieft. De voormalig Ajax-spits die op zeer jonge leeftijd al bekendheid kreeg doordat hij Europees topscorer was, maar die we vooral herinneren van zijn rode kaart tegen België en zijn achterwaartse kopbal die er uiteindelijk voor zorgde dat Oranje in 1988 de Europese titel won. Maar het verhaal van Kieft is waarschijnlijk vooral zo interessant omdat hij na z’n voetbalcarrière in een diepdonker zwart gat is belandt.

Het mooie van zo’n theatercollege is dat het publiek uitgebreid de kans krijgt om vragen te stellen, dus als je schrijvers ambities hebt óf dat je wil weten hoe Kieft het ooit voor elkaar kreeg om in Haarlem op een meter voor de goal de bal tóch nog over het doel te werken, dan is dit je kans.

De kaartverkoop voor het theatercollege van Michel van Egmond en Wim Kieft is inmiddels van start gegaan.

Theatercollege Kieft en Van Egmond

Back To Top