skip to Main Content
Tik-Tak-Theo

Tik-Tak-Theo

Tik-Tak-TheoKen je de strips van Appie Happie nog? Ze stonden vroeger iedere dag in ‘het Parool’ en waren misschien wel de ultieme voetbalstrip, zeker voor die tijd. Appie Happie werd bedacht door de beroemde cartoonist Dik Bruynensteyn. De man die naast deze dagelijkse strip ook de vaste illustrator was bij Studio Sport en wiens tekening zelfs het programmaboekje van een aantal Europa Cup finales opsierden.

Het elftal van Appie Happie was De Taaie Tijgers, de roemruchte club uit Louwloenersloot van de aimabele voorzitter/eigenaar Simon S. Smakeloos. Het elftal bestond uit een aantal markante spelers, die opmerkelijke overeenkomsten vertoonden met spelers uit die tijd, Sjakie Strijkijzer, Pietje Peelee, Laserels, Tinus Plotseling, Henri Buitenzorg en de aanvoerder Tik-Tak-Theo. De man die verantwoordelijk was voor het uitvoeren van de Technische en Tactische Tips van Kolonel B.D. Buitendienst, de trainer van de club.

Heel af en toe is er in het hedendaags voetbal ook een speler die wel wat wegheeft van zo’n icoon uit het elftal van de Taaie Tijgers en dat is wat mij betreft het geval met Theo Janssen. Janssen is dan wel geen aanvoerder, maar begint stiekem steeds meer het verlengstuk van Frank de Boer te worden. Hij brengt en houdt rust, is de spil in de poging tot Tikkie-takkie voetbal die we de laatste tijd steeds meer gaan ontwaren op het veld en hij is de absolute anti-held!

En dat laatste is af en toe ook wel eens een verademing, geen opsmuk, geen hautain gedrag, geen kapsones, geen bling-bling, geen zuurstokroze of Kermitgroene kicksen, gewoon voetballen en z’n ‘werk’ doen. Maar intussen rijdt ie een Porsche, zit helemaal onder de tattoo’s en speelt het liefst alles met buitenkant links en een curve van minimaal 110 graden door!

Theo Janssen begint meer en meer thuis te raken bij Ajax, maar noemt het gewoon ‘werk’ en ‘hoeft niet zo nodig naar het Leidseplein’. Een anti-held die, als hij niet oppast, een cultheld begint te worden onder de Ajacieden. Hij zal het verafschuwen, maar ik gun het hem eigenlijk wel. Wat mij betreft gaan we volgend seizoen weer van ‘m genieten!

Nog niet overtuigd? Check dit interview met Joep Schreuder, Tik-Tak-Theo is de absolute anti-held!

Dit bericht heeft 3 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: