skip to Main Content

Total Football Festival

Total Football FestivalNa het geweldige succes van Ballen op de Berg is het dit weekend al weer tijd voor een prachtig voetbalevenement: het Total Football Festival!

Een weekend lang staat De Balie op het Kleine Gartmanplantsoen in het teken van voetbal, er zijn films, documentaires, panels, colleges, quizzen (ook voor vrouwen) en je kunt PSV-Ajax op een groot scherm bekijken met commentaar van Viggo Waas en Raoul Heertje, waarna het festival wordt afgesloten met een heuse ‘bord op schoot’ sessie na afloop van deze topper.

Uiteraard ben ik zoveel mogelijk aanwezig tijdens het festival, want ik wil de documentaires over Argentina Fútbol Club en Rivals: Celtic & Rangers niet missen. En ook de voetbalquiz voor vrouwen (en mannen) met Janneke van der Horst staat hoog op mijn lijstje. Maar waar ik me vooral op verheug is de video-analyse over het Totaalvoetbal door Jan van Halst en het aansluitende panel waar Kees Jansma en Edwin Winkels aanschuiven om met Van Halst te praten over hetzelfde onderwerp.

Aangezien wij, de FC Blogbroeders, het Total Football Festival gaan volgen en verslaan via een live-blog, kan ik overal bij zijn. Maar ik mag namens de organisatie een passe-partout weggeven!

Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen…

Geef antwoord op de volgende vragen:
1. Het Nederlands Elftal speelde tot nu toe drie WK finales, in 1974, 1978 en 2010. De eerste twee finales begonnen allebei te laat, je herinnert je de commotie rond het manchet om de pols van René van de Kerkhof nog wel in 1978, maar waarom begon de finale van 1974 later dan gepland?
2. En waarom was het, als je de statistieken bekijkt van de voorgaande finales, onmogelijk dat een selectiespeler in 2010 een goal zou scoren in de finale?

Geef je antwoord op Twitter of op Facebook en vergeet vooral niet de hashtag #totalfootballfestival te gebruiken, alleen dan maak je kans op de passe-partout!

UPDATE: de passe-partout is inmiddels vergeven. De juiste antwoorden op de vragen zijn:

1. de finale van 1974 begon later, omdat de cornervlaggen nog niet waren neergezet. Voor de finale was er een sluitingsceremonie op, en rond, het veld, waar de vlaggen in de weg stonden. Deze moesten dus na afloop, voor de wedstrijd worden geplaatst, maar dit was de organisatie vergeten te doen. Een typisch staaltje Deutsche Gründlichkeit dus…

2. in 1974 was het Neeskens die scoorde, in 1978 Nanninga, maar in 2010 was er geen enkele speler wiens naam met een N begon.

Reageer

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top