skip to Main Content
Valentijnsdag En Voetbal

Valentijnsdag en voetbal

ValentijnsvoetbalHet is vandaag Valentijnsdag. Het is je vast niet ontgaan en als dat wel zo is hoop ik dat je geen relatie hebt, of dat je geliefde inziet dat dit de zoveelste naamdag is die door de commercie is ingepikt.

Ik las op Tweet van Arie Koomen die beweerde dat St. Juttemis de enige is die nog niet vercommercialiseerd is.

Maar er wordt vandaag ook gewoon gevoetbald, Ajax speelt tegen Steaua uit Boekarest om een plek bij de laatste zestien in het toernooi van de Europa League. Iets dat een hoop horecazaken niet echt goed uitkomt, want hoe moet je nou een romantisch Valentijnsdiner in je eetcafé organiseren als er vanaf zeven uur een hele groep voetballiefhebbers naar de wedstrijd wil kijken? Mijn vrienden van Eetcafé De Compaenen vroegen me om hier iets op te bedenken en we kwamen met de term Valentijnsvoetbal op de proppen. Gewoon je geliefde meenemen naar de kroeg voor een borrel en dan zorgen dat je tijdig met je gezicht richting TV zit, zodat je de wedstrijd ook nog mee kan pakken.

Valentijnsvoetbal was ook de titel van een hele leuke column van Menno Pot vandaag op NuSport.nl en ook mijn gabber Rodney Rijsdijk heeft een fijn stuk gewijd aan Valentijnsdag op z’n website Rodzooi.

Maar als ik aan de combinatie voetbal en Valentijnsdag denk, dan schiet me direct weer die briljante commercial van Puma binnen, een groep Engelse mannen van een niet nader genoemde ‘firm’ maken het goed met hun geliefden, voetbal en valentijn gaan prima samen! En aangezien deze commercial zo’n grote hit was werd er ook een Duitse, Italiaanse en Franse versie gemaakt, je kunt ze hieronder bekijken.

Misschien kunnen de heren van Vak410 vanavond inhaken? Ik dacht aan een massale versie van ‘Een beetje verliefd’ van André Hazes.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: