skip to Main Content
Waar In Amsterdam?

Waar in Amsterdam?

Waar in Amsterdam?Eén van mijn favoriete sites is Waar in Amsterdam? Onderdeel van Snap the City, een site die het fotograferen met mobiele telefoon en het gebruik van Social Media  probeert te kanaliseren.

Snap the City organiseert bedrijfsuitjes en workshops. Een groep deelnemers trekt de stad in en maakt, in opdracht van Twitter of Facebook vrienden, foto’s. Op deze wijze leert men de kracht van de smartphone fotografie kennen en gebruik te maken van social media kanalen. En uiteraard is daar een uitdaging aan verbonden. De beste foto van de dag wint een prijs voor de maker, maar ook de opdrachtgever.

Onderdeel van deze site is dus de prijsvraag Waar in Amsterdam, waar we vrijwel iedere dag een foto voor ons kiezen krijgen met als vraag, waar deze genomen is. Soms zie je het in één keer, soms kun je met Google en Google Maps er nog achter komen. En soms heb je geen idee, of erger nog, heb je het wel gezien maar ben je vergeten waar dat ook al weer was.

Maar altijd leuk om even een blik op te werpen en te bedenken dat zoiets wordt bijgehouden door vrijwilligers, die soms vergeten de juiste antwoorden van de voorgaande dagen te plaatsen, maar in ieder geval hun uiterste best te doen!

O ja, voor alle niet-Amsterdammers onder mijn lezers, je kunt op Snap the City ook versies van andere Nederlandse steden vinden. Zit je stad/dorp/terp er niet tussen? Je kunt je gewoon aanmelden als vrijwilliger…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: