skip to Main Content
Winterstop

Winterstop

Tijd voor winterstop bij Ajax! Het is vandaag 21 december, de winter is begonnen. Vandaag speelt Ajax voor het laatst dit jaar en wat een jaar is het geweest! Een paar hoogtepunten wisselden zich af met vele, vele dieptepunten. Sommige op het veld, maar de meeste er buiten. Ons aller Ajax heeft het meest ontluisterende kalenderjaar ooit beleefd, zelfs de jaren waar er bijna gedegradeerd werd of waar de club in Europese schorsingen en zwart geld affaires belandde, zijn kinderspel bij de ‘fluwelen revolutie’ die onze club in een steeds meer verstikkende greep hield.

Ik wordt echt dood- en doodmoe van dat eeuwige gezeik, uitgelekte berichten, steken onder water, messen in de rug en over elkaar rollende bestuurders, (ere)leden, ex-voetballers, journalisten, studiogasten en nu ook; supporters. We zijn verworden tot een club waar iedereen in een kamp gedwongen wordt, je bent voor of tegen, iedere poging tot het aanbrengen van nuance wordt direct de kop ingedrukt en zeggen dat je neutraal bent levert je een enkele reis naar de brandstapel op. Hoe kun je nou geen mening hebben?

Mensen die me kennen en volgen weten dat ik me de laatste maanden op alle manier heb ingelezen, alle mogelijke informatie over de revolutie heb opgezogen en me regelmatig in de discussie meng hierover. En hoewel ik in een eerdere column al opriep tot kalmte en vooral respect, merk ik dat het de laatste weken volledig ontspoort. Mensen die nu de gore moed hebben om vraagtekens te plaatsen bij de werkwijze van Cruijff worden direct de mond gesnoerd met dooddoeners als ‘je bent dus tegen Cruijff en dus ben je geen echte Ajacied’ of ‘je praat alleen maar poep, want je haalt al je informatie uit de verkeerde kranten’.

Begrijp me goed, ik heb niets tegen Cruijff, maar wel tegen de manier waarop het tot nu toe gegaan is. En aangezien actie om reactie vraagt zitten we nu midden in een smerige strijd die steeds harder is geworden en waar steeds meer achterbakse streken over en weer geleverd worden. Deze vuile oorlog heeft er in geresulteerd dat het, in mijn ogen, nooit meer goed komt. Er is de laatste maanden zoveel stuk gemaakt dat er een wond is ontstaan die tot in de lengte der dagen regelmatig open zal rijten, of stiekem door blijft etteren omdat niemand elkaar nog vertrouwt.
Omdat ik merkte dat de hele discussie zoveel negatieve energie gaf besloot ik gisterochtend om me nog één keer me te mengen in de discussie en dan na vandaag een winterstop in te lasten om alle beledigingen en aantijgingen niet langer te hoeven trotseren, weer negatieve verhalen te moeten lezen en zo mijn gemoed tot rust te brengen.

Op het AjaxNetwerk belandde ik daardoor in een discussie die op zich nog wel leuk was om te voeren, er waren zelfs forumleden die op inhoudelijke manier de dialoog aan gingen. En toen ging het mis:

Op een gegeven moment was er een forumlid, die hier speciaal een account voor had aangemaakt, die een reactie postte waarin hij mijn echte naam bekend maakte (dat is geen geheim) en en-passant ook wat details uit mijn privéleven bekend maakte en hier de draak mee stak.

Mijn adres stond er nog net niet bij, maar het was een regelrechte aanval. En dat allemaal omdat ik niet blind achter Cruijff sta en ‘dus’ geen echte Ajacied ben?

Het bericht werd gelukkig direct verwijderd door een oplettende moderator, maar het is schrijnend om te zien hoe ver sommige mensen zijn afgezakt en dat het misschien een goed idee is om allemaal een winterstop te nemen.

Fluwelen Revolutie? Ik wist niet dat fluweel dezelfde gevoelssensatie geeft als een gemiddelde zandstraal machine!

Ik wens alle, ja alle, Ajacieden een fijne winterstop, kerst en hopelijk een 2012 waar alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het is vandaag 21 december, de kortste dag, dus voor we het weten vieren we weer feest op een zonnige dag in mei…

Deze column werd eerder geplaatst op de website van de onafhankelijke AFCA Supportersclub

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: