skip to Main Content
Zlatan’s Roots

Zlatan’s roots

Joegoslavië shirtHet is vandaag de dag van Portugal-Zweden, de op voorhand meest beladen play-off wedstrijd op weg naar de WK 2014 in Brazilië. Dit duel in Lissabon is de heenwedstrijd die dinsdag wordt voorgezet met het tweede duel in de flonkelnieuwe Friends-Arena in Solna, vlak bij Stockholm.

Het is dus Zlatan tegen Cristiano Ronaldo, een op voorhand zeer interessante strijd waarbij een hoop voetballiefhebbers onmogelijk een keuze kunnen maken. Ik ook, want ik heb een vriendin uit Zweden en ben behoorlijk verknocht aan het land. Maar ook met Portugal heb ik van alles. En al helemaal met het Estadio da Luz, waar ik een jaar of wat geleden nog ben geweest toen ik samen met m’n dochter daar op vakantie was.

Douche estadio da LuzUiteraard hebben we een tour gedaan door het stadion, hebben we de adelaar van Benfica gezien die voor iedere wedstrijd daar een rondje vliegt (daar hebben die Arnhemmers het idee dus vandaan), we zaten op de stoel van Eusebio en in de dugout van Benfica én liepen door de kleedkamer van de bezoekende partij. Mijn dochter heeft daar nog geposeerd in de doucheruimte, waar ik het -uiteraard- niet kon laten om even op de knop te drukken waarna ze ternauwernood de stralen kon ontwijken en ik een officiële waarschuwing kreeg van de tour-guide…

Onder die douche staat Zlatan vanavond.

Ik ZlatanZlatan is toch wel mijn favoriet, hij heeft namelijk een Ajax-verleden en is met z’n uitspraken en gedrag keer op keer spraakmakend. Zo iemand gun je een WK, hoewel ik er niet aan moet denken dat de Scandinaviërs de trend oppikken en daar in een volledig geel-tenue zullen spelen…

En dus staat er hier vandaag al de hele dag Zweedse muziek op, Neneh Cherry schalde net uit de boxen, en heb ik het ultieme shirt aan voor Zlatan; een shirt van Joegoslavië, het land van zijn (voor)ouders!

Het shirt, maar ook het retroshirt van Portugal én van Zweden is te koop in de winkel van COPA Football in Amsterdam, maar natuurlijk ook online, bij Sportus bijvoorbeeld!

Heja Sverige!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top