skip to Main Content
Zwarte Piet

Zwarte Piet

Zwarte Piet 2013De hele discussie rond zwarte piet begint nu toch wel heel bizarre vormen aan te nemen. Iedereen bemoeit zich er mee, want we hebben -uiteraard- allemaal een mening.

Het is inmiddels ver voorbij de storm in een glas water status en dit vuurtje zal ook niet eenvoudig te blussen zijn. Zeker nu we al bijna in november zitten en de boot zo’n beetje onderweg moet zijn…

Ik begrijp best dat bepaalde mensen zich gekwetst voelen door de, in hun ogen, verwijzing naar donkere tijden van slavernij. Het zou ook geen pas geven als Duitse toeristen in groene uniformen over de Keukenhof zouden lopen…

Maar dat de VN zich er nu mee bemoeit en het hele feest wil afblazen gaat wel heel erg ver. Misschien moet de VN zich eens druk maken over de situatie in landen als Syrië en als ze daar geen voet aan de grond krijgen kunnen ze misschien eens een kijkje gaan nemen in Qatar, waar over een jaar of wat een WK voetbal gespeeld gaat worden.

Want die verwijzing naar slavernij is misplaatst, maar het bestaan van slavernij is onacceptabel!

O en de oplossing voor de huidige zwarte piet is simpel. Verander een paar elementen in zijn (of haar) outfit en de verwijzing naar zwarte slaven is verdwenen.

Allereerst de lippen, die stiften we voortaan oranje, om er een fijn nationaal tintje aan te geven. En die pruiken met zwart kroeshaar? Die gooien we een nachtje in de bleek, zodat we een vaal gele pruik krijgen die een prachtig eerbetoon vormt voor de grote voorvechter van de zwarte piet van weleer: Geert Wilders!

Reageer

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top