skip to Main Content
Zweinstein

Zweinstein

Tja, wat kan ik nog toevoegen aan de Tsunami van stront en vooral modder die over onze club is uitgestrooid? Niet echt veel, hoewel uitgestrooid meestal van buitenaf gebeurd, deze modderlawine was er eentje van binnenuit, een kruising tussen Tsunami en Implosie dus. Een Tsuplosie, laten we het zo maar noemen. Wat ik wel vreemd vond was de aankondiging dat de hele technische staf er uit moest, we hadden het er zondag aan de stamtafel van café Leentje nog over, waarom de hele technische staf? We konden er geen touw aan vastknopen. Een paar seizoenen geleden moest er bijna een M*A*S*H tent neergezet worden naast de ArenA om de constante stroom van blessureslachtoffers op te vangen, de enige pees of spier die er in die jaren niet werd verrekt, gekneusd of gescheurd was waarschijnlijk de sluitspier.Maar dat is voltooid verleden tijd! Tegenwoordig zijn er in het wekelijkse perspraatje op de vrijdag meer schorsingen te noemen dan blessures. En als er al een blessure is te melden, dan ligt de oorzaak vrijwel altijd in lichamelijk contact. Met als absolute uitschieter de gevolgen van de poging van Demy de Zeeuw om een Uruguayaanse voetbalschoen weg te koppen.

De oplossing ligt waarschijnlijk in het hashlampen-programma dat de ArenA tegenwoordig van stal heeft gehaald om de kwaliteit van de grasmat te verhogen. Iedere avond beschijnen deze lampen het gras en is de kwaliteit ervan zienderogen toegenomen, zo rond de kwartfinales van de KNVB beker was het Ajax-veld zelfs het allerbeste dat er was te vinden in Nederland! En juist door die mat namen de blessures af, spelers liepen niet langer bij iedere thuiswedstrijd rond alsof ze Bambi-on-Ice waren. Je kon gewoon een sprintduel aangaan zonder bang te zijn om het alles tussen Achilles en Atlas af te scheuren!

Medische staf

Maar desondanks moet, naar verluidt, de hele medische staf er uit. En dus lopen er nu niet alleen een aantal trainers rond bij Ajax die dagelijks met gemengde gevoelens richting Zuidoost rijden, maar ook de dames en heren medici hebben inmiddels hun Linkedin account bijgewerkt en lonken inmiddels opzichtig naar het nabijgelegen AMC. Je kunt je afvragen waarom de medische staf genoemd wordt in relatie tot een Technisch Platform, maar als de gelekte bronnen kloppen, dan is het echt gebeurd.

Maar ik moet nu oppassen, ik begeef me op glad ijs, want een mening hebben in dit conflict kan leiden tot ontheffing van taken en misschien wel een stadionverbod.

Dus ben ik, een jongen van de neutraal gestampte pot, blij dat er nu naast het kamp Cruijff en het directiekamp ook een gematigd kamp is opgericht, het Poldermodel kamp zeg maar. En ik hoop echt met heel m’n hart dat dit kamp de andere kampen tot elkaar brengt en we ophouden met moddergooien, overspannen praatprogramma’s, gelekte rapporten, ontslagrondes zonder gegronde redenen en eenzijdige commentaren in de media.

Voor je het weet loopt het anders nog verder uit de klauwen en wordt de ArenA een soort Zweinstein waar een geest rondwaart van al het kwade en slechte uit het verleden, een ex-trainer of ex-voorzitter waarvan iedereen weet dat hij er nog steeds is, maar wiens naam we niet mogen noemen. Hij-die-niet-genoemd-mag-worden die er alles aan doet om zijn comeback te maken en geen enkele strijd schuwt om alsnog zijn gelijk te halen.

Volgens mij is de ArenA geen sprookjeskasteel, maar huis van de meest succesvolle voetbalclub van Nederland! Dus we nemen allemaal een slokje water bij de wijn, laten ego’s vieren, we zullen commentaren en schimpscheuten negeren en gaan zeker geen schepen (Blind cs.) achter ons verbranden voordat we zeker weten dat we op de goede koers liggen.

Als we nou allemaal even tot tien tellen en een retrospectief onderzoek doen over de afgelopen weken, dan moet het lukken. Want hoe zou ik nou anders ooit nog kunnen zeggen;

Het komt allemaal goed!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: