Skip to content
Het Engeland keeper shirt voor Euro2012

Gestolen Shirt Design

De Nederlands Elftal shirts voor het EK2012Een paar weken geleden kreeg ik een ongelofelijk lelijk plaatje onder ogen, niet alleen lelijk wat betreft kwaliteit, maar zeker ook qua onderwerp. Het was het shirt waar het Nederlands elftal de komende tijd mee gaat spelen en ik kwam het tegen op een, ik meen, Braziliaanse site die heel veel shirt primeurs heeft. Hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik niet, maar blijkbaar hebben ze een paar mannetjes die bij iedere sportmode beurs stiekem foto’s maken op de stand van Nike, Adidas en alle andere grote voetbalshirtmerken.

Na enig zoekwerk vond ik ook een plaatje van het uitshirt waar Oranje de komende zomer hoopt te schitteren op de EK in Polen en de Oekraïne. Maar ook dat plaatje was kwalitatief een drama, dus besloot ik mijn Photoshop skills aan te spreken en er een representatief plaatje van te maken, waar beide shirts goed op te zien waren.

In een bijgaand artikel sprak ik al mijn afschuw over het ontwerp uit en sindsdien heb ik vele reacties hierop ontvangen. Niet alleen hier, maar ook op mijn Facebook page. Wat me vooral opviel was het aantal mensen die het uitshirt wel mooi vinden, maar over het thuisshirt zijn we het allemaal eens; het ziet er niet uit, dus zouden we de EK wel eens kunnen winnen. Het allerlelijkste shirt ooit leverde Nederland immers de enige prijs op, Europees Kampioen in 1988 in een soort goudvissen shirts waar je spontaan een chronische epilepsieaanval van krijgt.

Algemeen Dagblad

Deze week kreeg ik een link toegestuurd naar een artikel op de online versie van het Algemeen Dagblad, die het ‘nieuws’ brachten van de uitgelekte shirts van Oranje. Oud nieuws, maar erger nog, ze hebben gewoon mijn afbeelding gebruikt. Geen enkel bedankje, geen bronvermelding, geen gratis abonnement (alsof ik dat zou willen), niets. Ook op mijn mail geen enkele reactie, en het via Facebook benaderen van AD Columnist Sjoerd Mossou leverde ook niets op. Sjoerd gaf aan dat hij niets van doen heeft met de online afdeling van het AD, dus hij kon me verder ook niet helpen. Misschien dat dit artikel helpt…

In dat bewust artikel trok ik overigens ook de vergelijking met het nieuwe tenue van Frankrijk, dat ik persoonlijk wél heel mooi vond. Dus heb ik besloten om af en toe hier nog wat shirts te tonen die we komende zomer op de EK kunnen bewonderen in de schitterende Oost-Europese zon. Dus dit keer eentje die nog verschrikkelijker is dan welk shirt dan ook; het keepersshirt van Engeland!

Engeland keeper shirtIk zag op de site van Umbro de slogan ‘Tailored by England’ maar blijkbaar hebben Britse topdesigners als Paul Smith, John Galliano of Stella McCartney het even druk gehad met belangrijkere zaken. De arme Engelse keeper zal gekleed gaan in een soort levergroen testbeeldshirt dat werkelijk iedere vorm van smaak dood doet slaan als warm Engels bier in een vet pintglas. Het heeft waarschijnlijk één doel, mochten de Engelsen de eerste ronde overleven en in de knock-out fase in een penaltyserie belanden, dan zullen de strafschopnemers van de tegenpartij al lasogen hebben voordat ze de bal überhaupt geschoten hebben.

En nu afwachten wanneer dit plaatje op de site van het AD staat…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top