Skip to content

Als je in Londen de Piccadilly line naar het noorden neemt kom je langs Station Arsenal. Eenmaal buiten sla je linksaf Gillespie Road in en vervolgens rechtsaf op Avenell Road en na een paar honderd meter zie je rechts de prachtige Art-Deco facade van de East Stand van het voormalige Arsenal Stadium. Dat hele stadion is omgebouwd tot een appartementencomplex, waarbij het voormalig veld van ‘Highbury’ een gemeenschappelijke tuin is geworden.

Arsenal stadium

Als je mazzel hebt kun je naar binnen en doorlopen naar de voormalige West Stand, waar je weer naar buiten kan en via Highbury Hill weer terugloopt richting metrostation Arsenal. Als je dan linksaf slaat kom je uit bij de loopbruggen over het spoor die leiden naar Ashburton Grove, een voormalig industrieterrein waar nu het gloednieuwe Arsenal Stadium staat, het Emirates Stadium straalt in alles grootheid en luxe uit. Maar degenen die het prachtige oude stadion hebben bezocht weten wel beter…

Ik was er ooit, tijdens Bergkamp Day en kijk nog wel eens weemoedig naar de beelden van The Highbury Years. Deze foto’s zijn gemaakt in 2017, toen ik vanuit Arsenal station bovenstaande route nam.

Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Arsenal
Back To Top