Skip to content

Op 15 april 2006 werd Bergkamp Day gehouden in het voormalig Arsenal stadion in Noord Londen tijdens Arsenal v. West Bromwich Albion.

Dat seizoen werd het laatste van ’the Gunners’ in hun geliefde Highbury, het stadion waar ze sinds 1913 hadden gespeeld. Er werd dat seizoen zelfs in een uniek donkerrood shirt gespeeld, dat overeenkwam met het shirt waarmee ze die eerste jaren hadden gespeeld. Speciaal om het nakende vertrek naar het nabijgelegen ‘Emirates’ stadion wat draaglijker te maken werden er rond de thuiswedstrijden allerhande thema’s behandeld om nog een keer stil te staan bij de rijke historie van de club in het markante stadion. Zo was er Kits Day, een League Cup Night, een London Derby’s Day en werd de Supporters Day na aandringen van de fans omgedoopt in Bergkamp Day. Fans werden opgeroepen om oranje te dragen, er werden oranje shirts uitgedeeld, oranje ballonnen werden opgeblazen en alles stond in het teken van ’the Iceman’.

Dennis Bergkamp

Bergkamp begon de wedstrijd op de bank en viel in toen West Brom net 1-1 had gemaakt. Hij gaf een assist op Robert Pires die 2-1 scoorde en hij maakte zelf in de laatste minuten met een bekeken schot 3-1. Het stadion was in extase en ik was er ook 🙂 Lees meer over die dag in het blog Bergkamp in brons en geniet hier van de foto’s:

 

Back To Top