Skip to content
highbury

The Highbury Years

Het is alweer jaren geleden dat het roemruchte Arsenal stadion, vaak Highbury genoemd, plaats moest maken voor het immense Emirates stadion. En die zeven jaar zijn absoluut magere jaren geweest voor de ‘Gunners’ die niet of nauwelijks in de buurt kwamen van zilverwerk.

Want net als de verhuizing van Ajax naar de ArenA, is het Arsenal ook niet in de koude kleren gaan zitten, terwijl ze wel hebben geleerd van de fouten die Ajax had gemaakt. Hun nieuwe stadion ligt letterlijk op steenworpafstand, hun nieuwe stadion is geen verkapte evenementenhal maar een echt voetbalstadion met perfect gras.

Maar toch is het wennen, zo’n stadion moet gewoon beklijven en een aantal grote momenten meemaken om te groeien in het bewustzijn van de fans. Wat dat betreft gun ik Arsenal van ganser harte een kampioenschap dit seizoen, of een paar historische Europacup, of FA Cup wedstrijden. De eerste vindt plaats in januari als Spurs op visite komt en ook in de Champions League zou het wel eens een mooi jaar kunnen worden voor de Gunners.

Bergkamp Day

Toch ben ik blij dat ik ooit nog in het oude Arsenal stadion ben geweest. Het was op de dag dat de Arsenal fans één van hun grootste idolen in het zonnetje hebben gezet: Bergkamp Day.

Gisteren ontdekte ik een prachtige documentaire, in elf delen, die zeker de moeite van het kijken is: The Highbury Years. Genieten!

Foto komt van het Rob Cartwright Photoblog

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top