Skip to content
BB King

BB King

Toen ik vanmorgen wakker werd las ik het bericht dat de koning van de blues, BB King, vannacht is overleden. Het toeval wil dat U2 op hetzelfde moment het eerste concert van de iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour speelde in Vancouver. U2 en BB King namen in 1987 het nummer When Love Comes to Town op en speelden dit op 24 november 1987 tijdens het concert van U2 in Forth Worth, Texas.

Rattle & Hum

In de U2 film Rattle & Hum is er een scene te zien waarin BB King en U2 het nummer oefenen, gemixt met beelden van het concert die avond. De conversaties die King heeft met Bono zijn hilarisch, zo vindt hij de teksten van het nummer ‘quite heavy for such a young man’ en eenmaal op het podium verklapt hij dat ‘iemand anders de akkoorden moet spelen’, waarop Bono zegt dat the Edge dat wel kan doen, het zijn er toch maar twee. “I’m horrible with chords.” voegt een van de meest getalenteerde gitaristen ooit er nog aan toe…

Tijdens de Lovetown Tour, die volgde op de film, trad BB King met band op als voorprogramma van U2 om vervolgens tijdens de toegift met band weer op het podium te verschijnen om gezamenlijk de nummers When Love Comes to Town, Angel of Harlem en Love Rescue me te spelen, soms speelden ze ook andere klassiekers als Suspicious Minds, People Get Ready en Mystery Girl.

Vannacht speelt U2 het tweede concert van de tour, zeker weten dat When Love Comes to Town gespeeld gaat worden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top